1 Mayıs İzmir’de İki Yerde Kutlanacak

İzmir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Alsancak Gündoğdu Meydanı ve Bornova Cumhuriyet Meydanı olmak üzere 2 ayrı noktada kutlanacak.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde vatandaşların huzur ve güvenliği açısından aldıkları asayiş önlemleri hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Vali Kıraç’a İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve İzmir İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fikret Kahraman eşlik etti. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün resmi tatiller arasına alındığını belirten Vali Kıraç, işçiler ve memurların 1 Mayıs’ı her sene coşkuyla kutladığını söyledi. Kıraç, iki ayrı meydanda kutlama yapılması için kendilerine başvuruda bulunulduğunu belirtti.

Huzur ve Güven Şehri

Bunlardan birinin, Türk-İş, DİSK, TMMOB ve TTB adına Türk İş Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç başkanlığındaki düzenleme kuruluyla Gündoğdu Meydanı’nda kutlama için yapılan başvuru olduğunu ifade eden Kıraç, “Taleplerini inceledik ve uygun karşıladık. Daha önce söylediğim gibi sivil toplum örgütlerinin taleplerini uygun karşılayacağımı söylemiştim. Yeter ki kamu düzeni ve halkın huzuru bozulmasın. Bayram kutlaması şenlik içinde geçmesini diliyorum” dedi. Kıraç, Gündoğdu Meydanı’nda 3 bin üzerinde güvenlik personelinin görev yapacağını söyledi.

Birleşik Kamu İş İzmir İl Temsilciliği, Cumhuriyet için Güçbirliği Platformu ve Eğitim İş İzmir Şubesi tarafından oluşturulan düzenleme kurulu tarafından ise Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama yapmak için başvuruda bulunduğunu belirten Vali Kıraç, “Taleplerini inceledik ve yine olumlu karşıladık. İzmir her zaman güvenliğin ve huzurun şehri olmuştur. 1 Mayıs’ta birlik ve beraberlik içerisinde kutlamaların yapılmasını bekliyoruz. Yeteri kadar tedbir aldık. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda ise 500 üzerinde personelimiz görev yapacak. Düzenleme kurulları belirttikleri kurallara riayet ettikleri sürece sorun çıkmayacaktır” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın