100% PVC Atığından Üretilen Plastik Paneller

FRONT ve Pretty Plastic firmaları, 100% PVC atığından oluşan bir yapı malzemesi geliştirdi, Pretty Plastic Panels.

Fotoğraflar: FRONT

Mimarlık dünyasının sürdürülebilirlik ve döngüsel tasarıma odaklanmasıyla birlikte FRONT (eski adıyla StoneCycling), Pretty Plastic markasıyla yaptıkları işbirliği sonucunda ürettikleri “Pretty Plastic Panels” projesini duyurdu. Paneller sayesinde; cephe ve çatı kaplamaları için, yüzde yüz geri dönüştürülmüş PVC atıklarından üretilmiş, yüksek performanslı ve estetik bir alternatif sunuldu. Endüstrinin polivinil klorür (PVC) atıklarını yönetme biçiminde devrim yaratma potansiyeline sahip olan bu paneller, çevreye duyarlı yapı malzemelerinin geliştirilmesinde ileriye doğru atılan cesur bir adımı temsil ediyor.

PVC Nedir ve Neden Önemlidir?

Borulardan pencere çerçevelerine kadar çeşitli uygulamalarda yaygın olarak kullanılan PVC’nin, %70’inden fazlası inşaat sektörü tarafından tüketildiğinden PVC’nin geri dönüştürülebilirliği, sürdürülebilir bina uygulamaları için önem arz eden bir konu haline geldi. Kimyasallara, suya ve bozulmaya karşı dayanıklılığı, PVC’yi modern inşaatın temel unsuru haline getirirken çevresel açıdan da zorlu hale getiriyor.

PVC üretimi büyük ölçüde petrol gibi yenilenemeyen kaynaklara dayanıyor ve atık yönetimi sorun yaratıyor; dünya genelinde PVC’nin yalnızca %3’ü geri dönüştürülebiliyor. Geri kalan %97’lik kısım ise ya çöplüklere ya da yakma tesislerine gidiyor ve zararlı kimyasallar salarak çevresel bozulmaya katkıda bulunuyor.

Pretty Plastic Çözümü

Pretty Plastic Paneller tamamen geri dönüştürülmüş PVC’den üretiliyor; bu sayede atıklar, çöplüklerden uzaklaştırılarak mimari tasarımlarda yeniden hayat buluyor. Her bir metrekare Pretty Plastic Panel; 24,2 kg plastik atığı dönüştürerek, bir zamanlar çevresel bir yük olan maddeyi uzun ömürlü, yangına dayanıklı bir ürüne dönüştürüyor.

Döngüsel ekonomi ilkelerine uygun olarak tasarlanan paneller, kolayca çıkarılabilir bir sistemle sabitleniyor, böylece kullanım ömrünün sonunda tekrar kullanılabiliyor ya da tamamen geri dönüştürülebiliyor. Bu kapalı döngü sistemi, mimarların ve inşaatçıların Pretty Plastic’i sürdürülebilirlik açısından güvenle tercih etmesine olanak tanıyor.

Sürdürülebilir Tasarım

Pretty Plastic Paneller, yalnızca mimarlar için harika bir çözüm sunmanın yanı sıra, sürdürülebilir yapı uygulamaları hareketine de katkıda bulunuyor.

“Amacımız, gezegen dostu estetik malzemelerin geliştirilmesini, kullanımını ve yeniden kullanımını ilerletmek. Bu malzeme, büyüyen koleksiyonumuz için mükemmel bir gelişme.”
FRONT’un Kurucu Ortağı Ward Massa

Etiketler

Bir yanıt yazın