2019 yılını geride bırakırken, Arkitera'da yılın en çok okunan haberlerini* sizin için derledik.
Bauhaus Okulu’nun 100. yaşını kutladığımız 2019 yılı; Bauhaus temalı birçok etkinliğin düzenlendiği, dönemi aydınlatan çeşitli dökümanların gün yüzüne çıktığı ve tasarımcıların çalışmaları ile Bauhaus ekolünü onurlandırdığı bir dönem oldu. Nil Döğerlioğlu’nun #Bauhaus100 etiketi kapsamında Walter Gropius, Hannes Meyer ve Ludwig Mies van der Rohe’nin çalışmalarını incelediği yazısı, Arkitera’da yılın en çok okunan haberleri arasına girdi.
Nicolas Bourriaud’nun küratörlüğünde düzenlenen ve “Yedinci Kıta” başlığı ile 14 Eylül – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında ziyaretçileriyle buluşan 16. İstanbul Bienali’nin duraklarından biri Büyükada olmuştu. Beş duraklı bir rota üzerinde sergilenen çalışmaları incelediğimiz yazı, Bienal’i merak eden Arkitera okurlarının en çok görüntülediği haberlerden biri oldu.
Melike Altınışık Architects-MAA, Güney Kore’nin Seul kentinde yapılacak Robot Science Museum için açılan uluslararası yarışmada birinci olarak 2019 yılının başında önemli bir başarıya imza atmıştı. Seul Metropolitan Yönetimi’nin açıklamasına göre önümüzdeki yıl içerisinde inşaatına başlanacak yapının, 2022’de kullanıma açılması bekleniyor. Kazanan projeyi detaylı olarak incelemek için tıklayınız.
“Yedinci Kıta” temalı 16. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapan mekanların duyurusu, Arkitera’da 2019 yılı boyunca en çok okunan içeriklerden biri oldu.
Arkitera Mimarlık Merkezi’nin geliştirdiği Türkiye Mimarlık Yıllığı, yerli ve/ya yabancı tasarımcılar tarafından son bir yılda üretilen yapılı çevreyi tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlıyor. Türkiye Mimarlık Yıllığı 2018 için seçilen projelerin duyurusu, yıl içerisinde Arkitera’da en çok görüntülenen haber oldu. 2018 yılında inşaatı tamamlanan 67 adet projenin seçildiği Mimarlık Yıllığı’nda 45 mimari, 10 iç mekan, 5 geçici strüktür, 6 kentsel tasarım/peyzaj ve 1 restorasyon/yeniden işlevlendirme projesi yer aldı.
* Yukarıdaki sıralama, 1 Ocak ve 24 Aralık 2019 tarihleri arasındaki Google Analytics verileri kullanılarak oluşturulmuştur