2020 Dünya Mimarlık Günü’nün Teması Açıklandı

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA), 2020 Dünya Mimarlık Günü'nün temasını "Daha iyi bir kentsel geleceğe doğru." olarak açıkladı.

Dünya Mimarlık Günü, 1985 yılından bu yana her sene Ekim ayının ilk Pazartesi günü, BM Dünya Konut Günü’ne paralel olarak kutlanıyor.

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından bu seneki tema “Daha iyi bir kentsel geleceğe doğru.” olarak belirlendi. Mimarlık günü bu sene 5 Ekim 2020’de kutlanacak.

UIA Başkanı Thomas Vonier’in temayla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Kentsel tasarım ve mimari, daha iyi bir yaşam kalitesinin anahtarıdır”

“Küresel salgın, krizlerin tüm dünyada sosyal yaşam biçimlerini ve alanları yeniden şekillendirdiğini bununla beraber, en yoksul ve en savunmasız nüfusu orantısız bir şekilde etkilediğini gözler önüne seriyor. 

Dünyanın pek çok şehrinde insanlar temiz su, hava ve hatta mekana sahip olmadıkları için güvenli uygulamaları takip edemezler. Kentsel politikalar, tüm vatandaşlar için yeterli hizmet, barınma ve dinlenme alanı sağlamalıdır. Kentsel planlama, tasarım ve mimari, daha iyi bir kentsel gelecek için çok önemlidir.

UIA ve üye ülkeleri, kentsel tasarım ve mimarinin topluluklarımızı nasıl güçlü, güvenli, adil ve uygun fiyatlı hale getirebileceğini – bizi daha iyi bir kentsel geleceğe nasıl taşıyabileceklerini – göstermek için 5 Ekim 2020’de harekete geçecek.”

Etiketler

Bir yanıt yazın