2024’ün En Güzel Müzeleri Açıklandı

Hallway Paleis Het Loo Opdrachtgeve8BIM%1ƒ
Resmi orijinal boyutunda göster

Expositie ruimte Paleis Het Loo Opdrac8BIM%Ý´“áz–´øÒ
Resmi orijinal boyutunda göster

2024’ün En Güzel Müzeleri Açıklandı

Prix Versailles kapsamında ilk kez belirlenen "World’s Most Beautiful Museums List"e giren müzeler açıklandı. Listeye seçilen müzelerin tümü, "2024 World Titles – Prix Versailles, Interior and Exterior" için yarışacak. Kazananlar, 2024 yılı sonunda UNESCO Genel Merkezi'nde duyurulacak.

Simose Art Museum

Liste, yaratıcılığa, yerel mirasın korunmasına ve ekolojik duyarlılığa aynı anda hizmet eden ve çevrelerinde olağanüstü izler bırakan, yeni tamamlanan veya yeniden açılan yedi müzeyi kapsıyor.

Oman Across Ages Museum

“Müzeler, kültürlerarası diyaloğa elverişli tekil ortamlar sağlar. Teknoloji ile güçlendirilmiş olarak, artık daha da etkileyici deneyimler sunuyorlar, bilgi yayılımına katılıyorlar ve ziyaretçilerinin zevklerini şekillendirmeye yardımcı oluyorlar,” diyen Prix Versailles genel sekreteri Jérôme Gouadain, müze binalarının yarattığı ivmenin artık daha da çok artacak olmasından memnuniyet duyuyor.

Smritivan Earthquake Museum

Prix Versailles ödül sekreterliği, ne oldukları ve ne olmaya niyet ettikleri için, müzelerin sürdürülebilir gelişim hedeflerine tam anlamıyla katkıda bulunduğunu düşündüklerinden “World’s Most Beautiful Museums List”i oluştururken, insanın bakış açısını genişleten ve onları şaşırtan değerlerin önemini vurgulamak istemişler. Diğer World Selections (oteller, restoranlar, mağazalar, havaalanları, kampüsler, yolcu istasyonları ve spor tesisleri) önümüzdeki günlerde açıklanacak.

A4 Art Museum

Listeye giren müzeler şu şekilde:

– A4 Art Museum, Chengdu – Çin Halk Cumhuiyeti (Tektonn Architects)
Grand Egyptian Museum, Giza – Mısır (Heneghan Peng Architects)
Smritivan Earthquake Museum, Bhuj – Hindistan (Rajeev Kathpalia)
– Simose Art Museum, Hiroshima – Japonya (Shigeru Ban)
Paleis Het Loo, Apeldoorn – Hollanda (KAAN Architecten)
Oman Across Ages Museum, Manah – Umman (Cox Architecture)
Polish History Museum, Varşova – Polonya (WXCA)

Etiketler

Bir yanıt yazın