Tokyo Üniversitesinden Profesör Mimar Fumio Matsumoto, 30 ikonik yapıyı 3D yazıcıdan ürettiği makette bir araya getirdi.
“Memories of Architecture” (Mimarlığın Hafızaları) adlı çalışma, bu yapıların cephe, iç mekan, form ve strüktürel sistemlerinden üretilmiş parçalar içeriyor. 1:300 ölçeğinde olan maket, önemli mimari ürünlerden seçilmiş parçaları “eskiden yeniye” bir düzen içerisinde bir araya getiriyor.
Antik Mısır’dan günümüze, göze çarpan mimari unsurlar modele entegre edilmiş. Tokyo Üniversitesi Mimarlık Müzesi Koishikawa Annex’deki kalıcı sergi “Architectonica”nın parçası olarak yer alan Mimarlığın Hafızaları çalışması, büyük formlardan küçük formlara, kapalı alanlardan açık alanlara değişimi işaret ediyor.
Mimarlığın Hafızaları adlı makete gömülmüş yapılar şunlar:
Karnak Tapınağı, Büyük hipostil salonu ve pilon, Mısır, MÖ 18.-12.yy
Sainte-Geneviève Kütüphanesi, Okuma salonu, Fransa, 1843-1850
Reliance Binası, Cumba, ABD, 1890-1895
Bauhaus Dessau, Giydirme cephe, Almanya, 1925
Villa Savoye, Piloti, Fransa, 1931
Johnson Wax Yönetim Merkezi, Çalışma alanı, ABD, 1939
Kunio Maekawa Evi, Beşik çatı, Japonya, 1942
Farnsworth Evi, Umumi alan, ABD, 1951
Makoto Masuzawa Evi, Minimal ev, Japonya, 1952
Sky House, Yükseltilmiş kat, Japonya, 1958
Gallaratese Evleri, Kolonlar, İtalya, 1969-1974
Moriyama Evi, Küçük kutular, Japonya, 2005
Antik Mısır’dan günümüze göze çarpan mimari unsurlar modelde entegre edilmiş. Mimarlığın Hafızaları çalışması büyük formlardan küçük formlara, kapalı alanlardan açık alanlara değişimi işaret ediyor. Mimarlığın Hafızaları çalışması Tokyo Üniversitesi Mimarlık Müzesi Koishikawa Annex’de kalıcı sergi “Architectonica”’nın parçası olarak yer alıyor.
1 Yorum
Harika bir bilgilendirme ve anlatım. Çok teşekkür ederiz.