Arkitera tarafından, 41. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamında, Assemble ve Herkes İçin Mimarlık yürütücülüğünde düzenlenecek atölye çalışmasına katılacak isimler belirlendi.
11-25 Nisan tarihleri arasında devam eden başvuru sürecinde Türkiye’deki farklı üniversitelerden toplam 84 başvuru yapıldı.
Atölye yürütücüleri arasında yer alan Herkes İçin Mimarlık ekibi ve Arkitera Mimarlık Merkezi çalışanları yaptıkları değerlendirme sonucunda 57’si mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, endüstri ürünleri tasarımı, şehir ve bölge planlama bölümlerinden mezun ya da öğrenciyi atölyeye katılması için seçti.
Başvuranlar arasında yer alan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun Volkan Parlak, atölye çalışmasına farklılık getireceği düşünülerek yürütücüler tarafından özel olarak seçildi.
Assemble’ın kurucu üyesi. Ekibiyle, mimarlık, sanat, tasarım alanlarında projeler yürütüyor. Ayrıca Londra Central Saint Martins’de mimarlık yüksek lisans stüdyosu yürütüyor ve Viyana TU’da misafir öğretim üyesi olarak çalışıyor. Lisogorskaya, ABD ve Çin’de kolektif bina projelerini araştıran Winston Churchill Memorial Trust üyesi.
Louis Schulz, Assemble’ın kurucu üyesi. Schulz, 1988 yılında Auckland, Yeni Zelanda’da doğdu. Henüz bebekken Londra’ya taşındı. Annesi bir rock şarkıcısı ve babası ise çalışma saatlerini sıkıcı finansal raporlar yazarak geçiriyor. Londra’da School of Oriental and African Studies’te Ortaçağ İslam Tarihi okuduktan sonra Louis, Assemble’ı bir araya getiren diğer üyeler ile tanıştı. Boş zamanlarında kitap okumayı, büyük ses sistemlerini kurcalamayı, toplu danslar organize etmeyi sever.
Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde tamamlayan Emre Gündoğdu, “Mimarlık Eğitiminde Aktivizm” başlıklı yüksek lisans çalışmasını aynı bölümde yaptı. Lisans öğrenciliği zamanında Ölçek 1/1 oluşumu ile başlayan sosyal mimarlık ile ilgili çalışmalarını, 2011 yılından beri Herkes İçin Mimarlık Derneği bünyesinde sürdürüyor. Dernek bünyesinde özellikle “Atıl Köy Okulları”, “Kadın ve Çocuk Mekanları”, “Yırca Sabunevi” gibi kırsal alandaki projelerde aktif rol alıyor. Yeni Yüzyıl, Okan ve Abdullah Gül Üniversiteleri’nde bireysel ve dernekle beraber mimari proje stüdyoları ve seçmeli derslerde yer almış olan Gündoğdu, İTÜ Mimari Tasarım doktora programında alternatif mimarlık örgütlenmeleri üzerine doktora çalışmasına devam ediyor.
Merve Gül Özokcu, 1986 yılında Eskişehir’de doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra yine aynı üniversitenin Mimari Tasarım programında “Mimarlık Eğitimi ve Pratiğinde Alternatif Süreçler ve Yerinde Yapma” üzerine hazırladığı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Mimarlık ofislerinde çalıştı. Çeşitli üniversitelerde mimari proje stüdyolarına destek verdi ve halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde birinci sınıf stüdyosunda yürütücülük yapıyor. Mimari yarışma deneyimleri ve ödülleri bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışında atölyelere ve sergilere katıldı, atölye yürütücüsü olarak görev aldı. Sosyal problemlere mimarlık içinden çözümler arayan Herkes İçin Mimarlık Derneği’nin üyesi ve aktif olarak proje yürütücülüğü yapıyor.
Elif Tan, 1986 yılında Eskişehir’de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ve Mimarlık Bölümü’nden lisans derecelerine sahip. Bir öğretim yılında Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Politecnico di Milano Üniversitesi’nde bulundu. Yüksek lisans döneminde, bir sene Roma La Sapienza Üniversitesi’nde misafir ögrenci olarak yaptığı tez araştırmaları sonucunda, 2016 yılında İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans programını tamamladı.
Tan’ın, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödülleri bulunuyor. İstanbul, Roma ve Barselona’da çeşitli etkinlik, atölye ve sergilerde görev aldı. Okan Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi. Sosyal mimarlık ve kent ile ilgili çalışmalarını ise üyesi olduğu Herkes İçin Mimarlık Derneği’nde sürdürüyor.
Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde tamamlayan Sarper Takkeci, yüksek lisans çalışmasını “Mimari Tasarımda Bilişim” programında tamamladıktan sonra doktora çalışmalarını da aynı programda devam ediyor. Çeşitli mimarlık ofislerinde, Yeni Yüzyıl, Okan ve Abdullah Gül Üniversiteleri’nde mimari proje stüdyolarında ve seçmeli derslerde yer alan Takkeci; kurucu ortak olduğu Ofis 81300’de sürdürdüğü mimarlık pratiğinin yanı sıra 2011 yılından beri Herkes İçin Mimarlık Derneği’nde yer alıyor.
Assemble’ın kurucu üyelerinden Maria Lisogorskaya ve Louis Schulz, 12 Mayıs tarihinde saat 13:00’da 41. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamında bir de konferans verecek. Etkinliğe katılmak için http://www.yapifuariistanbul.com/tr-TR/visitor/yapi-turkeybuild-online-registration.aspx adresinden 41. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’a kayıt olunması zorunlu. Fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler ile ilgili http://www.yapifuariistanbul.com/tr-TR/Etkinlikler/landing.aspx adresinden detaylı bilgi alınabilir.