41. Yapı Fuarı Atölye Çalışması’na Katılacak İsimler Belli Oldu

Arkitera tarafından, 41. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamında, Assemble ve Herkes İçin Mimarlık yürütücülüğünde düzenlenecek atölye çalışmasına katılacak isimler belirlendi.

11-25 Nisan tarihleri arasında devam eden başvuru sürecinde Türkiye’deki farklı üniversitelerden toplam 84 başvuru yapıldı.

Atölye yürütücüleri arasında yer alan Herkes İçin Mimarlık ekibi ve Arkitera Mimarlık Merkezi çalışanları yaptıkları değerlendirme sonucunda 57’si mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, endüstri ürünleri tasarımı, şehir ve bölge planlama bölümlerinden mezun ya da öğrenciyi atölyeye katılması için seçti.

Başvuranlar arasında yer alan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun Volkan Parlak, atölye çalışmasına farklılık getireceği düşünülerek yürütücüler tarafından özel olarak seçildi. 

Katılacak Kişilerin Tam Listesi Şu Şekilde (Alfabetik olarak sıralanmıştır)

  1. Ahmet Furkan Tırpan
  2. Asım Can Durmuş
  3. Aslıhan Özen
  4. Aysu Yılmaz
  5. Ayşe Nur Karakaya
  6. Berke Meder
  7. Beste Kural
  8. Betül Yalman
  9. Burak Hacıvelioğlu
  10. Burak Şendur
  11. Burcu Berk
  12. Büşra Bektaşoğlu
  13. Büşra Yılmaz
  14. Cansu Erdem
  15. Çağan Demir
  16. Dilara Selçuk
  17. Ecem Uslu
  18. Ecem Yücesoy
  19. Ekin Arın
  20. Elif Soylu
  21. Emine Vildan Karahisarlı
  22. Ercan Ciğerci
  23. Eslem Serra Özen
  24. Esma Dolgun Dağdelen
  25. Ezgi Üzümcü
  26. Furkan Avcı
  27. İlayda Akak
  28. İlayda Sarp
  29. İpek Çelik
  30. İrem Hoplamaz
  31. Kaan Mert Erturgut
  32. Kardelen Tekçi
  33. Melike Çulcuoğlu
  34. Merve Köseoğlu
  35. Meryem Yazar
  36. Muazzez Nil Yalındağ
  37. Naciye Ekiz
  38. Naglaa Salah
  39. Nazlıcan Apaydın
  40. Neslihan Karadoğan
  41. Nihan Gürel Ulusan
  42. Nilüfer Hacıosmanoğlu
  43. Nuriye İridemir
  44. Özüm Ezgi Satılmış
  45. Saliha Sudupak
  46. Seçil Akdere
  47. Seçil Bakır
  48. Sena Keleş
  49. Sena Özdemir
  50. Seren Saltalı
  51. Simay Efe
  52. Şebnem Balım
  53. Şule Karabıyıkoğlu
  54. Şule Toptan
  55. Volkan Parlak
  56. Yeşim Girgin
  57. Yeşim Ürün
  58. Zeynep Aybüke Tiryaki

Yürütücüler Hakkında

Assemble

Maria Lisogorskaya

Assemble’ın kurucu üyesi. Ekibiyle, mimarlık, sanat, tasarım alanlarında projeler yürütüyor. Ayrıca Londra Central Saint Martins’de mimarlık yüksek lisans stüdyosu yürütüyor ve Viyana TU’da misafir öğretim üyesi olarak çalışıyor. Lisogorskaya, ABD ve Çin’de kolektif bina projelerini araştıran Winston Churchill Memorial Trust üyesi.

Louis Schulz

Louis Schulz, Assemble’ın kurucu üyesi. Schulz, 1988 yılında Auckland, Yeni Zelanda’da doğdu. Henüz bebekken Londra’ya taşındı. Annesi bir rock şarkıcısı ve babası ise çalışma saatlerini sıkıcı finansal raporlar yazarak geçiriyor. Londra’da School of Oriental and African Studies’te Ortaçağ İslam Tarihi okuduktan sonra Louis, Assemble’ı bir araya getiren diğer üyeler ile tanıştı. Boş zamanlarında kitap okumayı, büyük ses sistemlerini kurcalamayı, toplu danslar organize etmeyi sever.

Herkes İçin Mimarlık

Emre Gündoğdu

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde tamamlayan Emre Gündoğdu, “Mimarlık Eğitiminde Aktivizm” başlıklı yüksek lisans çalışmasını aynı bölümde yaptı. Lisans öğrenciliği zamanında Ölçek 1/1 oluşumu ile başlayan sosyal mimarlık ile ilgili çalışmalarını, 2011 yılından beri Herkes İçin Mimarlık Derneği bünyesinde sürdürüyor. Dernek bünyesinde özellikle “Atıl Köy Okulları”, “Kadın ve Çocuk Mekanları”, “Yırca Sabunevi” gibi kırsal alandaki projelerde aktif rol alıyor. Yeni Yüzyıl, Okan ve Abdullah Gül Üniversiteleri’nde bireysel ve dernekle beraber mimari proje stüdyoları ve seçmeli derslerde yer almış olan Gündoğdu, İTÜ Mimari Tasarım doktora programında alternatif mimarlık örgütlenmeleri üzerine doktora çalışmasına devam ediyor.

Merve Gül Özokcu

Merve Gül Özokcu, 1986 yılında Eskişehir’de doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra yine aynı üniversitenin Mimari Tasarım programında “Mimarlık Eğitimi ve Pratiğinde Alternatif Süreçler ve Yerinde Yapma” üzerine hazırladığı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Mimarlık ofislerinde çalıştı. Çeşitli üniversitelerde mimari proje stüdyolarına destek verdi ve halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde birinci sınıf stüdyosunda yürütücülük yapıyor. Mimari yarışma deneyimleri ve ödülleri bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışında atölyelere ve sergilere katıldı, atölye yürütücüsü olarak görev aldı. Sosyal problemlere mimarlık içinden çözümler arayan Herkes İçin Mimarlık Derneği’nin üyesi ve aktif olarak proje yürütücülüğü yapıyor.

Elif Tan

Elif Tan, 1986 yılında Eskişehir’de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ve Mimarlık Bölümü’nden lisans derecelerine sahip. Bir öğretim yılında Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Politecnico di Milano Üniversitesi’nde bulundu. Yüksek lisans döneminde, bir sene Roma La Sapienza Üniversitesi’nde misafir ögrenci olarak yaptığı tez araştırmaları sonucunda, 2016 yılında İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans programını tamamladı.

Tan’ın, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödülleri bulunuyor. İstanbul, Roma ve Barselona’da çeşitli etkinlik, atölye ve sergilerde görev aldı. Okan Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi. Sosyal mimarlık ve kent ile ilgili çalışmalarını ise üyesi olduğu Herkes İçin Mimarlık Derneği’nde sürdürüyor.

Sarper Takkeci

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde tamamlayan Sarper Takkeci, yüksek lisans çalışmasını “Mimari Tasarımda Bilişim” programında tamamladıktan sonra doktora çalışmalarını da aynı programda devam ediyor. Çeşitli mimarlık ofislerinde, Yeni Yüzyıl, Okan ve Abdullah Gül Üniversiteleri’nde mimari proje stüdyolarında ve seçmeli derslerde yer alan Takkeci; kurucu ortak olduğu Ofis 81300’de sürdürdüğü mimarlık pratiğinin yanı sıra 2011 yılından beri Herkes İçin Mimarlık Derneği’nde yer alıyor.

Assemble Konferansı

Assemble’ın kurucu üyelerinden Maria Lisogorskaya ve Louis Schulz, 12 Mayıs tarihinde saat 13:00’da 41. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamında bir de konferans verecek. Etkinliğe katılmak için http://www.yapifuariistanbul.com/tr-TR/visitor/yapi-turkeybuild-online-registration.aspx adresinden 41. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’a kayıt olunması zorunlu. Fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler ile ilgili http://www.yapifuariistanbul.com/tr-TR/Etkinlikler/landing.aspx adresinden detaylı bilgi alınabilir. 

Etiketler

Bir yanıt yazın