“5-6 yaşlarında halıların üzerine dergileri serer, onlara bakar oradaki binaları hayal eder, onların içinde dolaşırdım”

Kreatif Mimarlık'ın kurucu ortağı Aydan Volkan, Tuna Ofis Sohbetleri’ne konuk oldu.

Tuna Ofis ve Arkitera iş birliğinde hayata geçirilen, moderatörlüğünü Banu Uçak’ın yaptığı “Tuna Ofis Sohbetleri”nin yeni konuğu Kreatif Mimarlık’ın kurucu ortağı Aydan Volkan oldu. Tuna Ofis’in Taksim’deki genel merkezinde düzenlenen söyleşide Aydan Volkan’ın mesleki yolculuğu üzerine sohbet edildi.

Mimar olmaya nasıl karar verdin?

“Benim amcam mimar ama hiç mimarlık yapmamış birisiydi. İyi bir kütüphanesi, mimarlık dergileri vardı ki o zamanların en popüler dergisi Arkitekt. Okuma yazmayı bilmediğim 5-6 yaşlarında halıların üzerine dergileri serer, onlara bakar oradaki binaları hayal eder, onların içinde dolaşırdım. Sonra bütün eğitim hayatım boyunca da hiç fikrim değişmedi.

Üniversite tercihi yıllarına geldiğimiz zaman benim altı tercihim vardı, altısı da mimarlıktı. Bunlardan üçü İstanbul, ikisi Ankara, biri de İzmir’deydi. Rahmetli babam sorardı ‘Bunlardan biri olmazsa ne yapacaksın?’ diye tekrar deneyeceğim derdim, nitekimde öyle oldu. Tekrar denedim ilk yıl kazanamadım, ikinci yıl Yıldız Üniversitesi ya da şimdiki adıyla Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazandım.”

Etiketler

Bir yanıt yazın