7. Konya Mimarlık Festivali Başlıyor

Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği Konya Mimarlık Festivali’nin bu sene 7. kez düzenleniyor.

İlk defa 2018’de yapılan festival o günden bugüne artarak devam eden nitelikli içeriği ile birçok katılımcıya ulaştı.

7. Konya Mimarlık Festivali’nin ilk etkinliği 5 Ekim Cumartesi günü Taş Bina Kültür Sanat’ta gerçekleşecek. The Circle Mimarlık Platformunun iş birliği ile düzenlenen sergi ve panelde toplamda 10 konuşmacı “Yeni Nesil Yeni Şehirler” başlığı altında birikimlerini aktaracak.

Her yıl Ekim ayının ilk pazartesi kutlanan “Dünya Mimarlık Günü” ise 7 Ekim’de yine Konya Mimarlık Festivali geleneği olan Kültürpark’ta gerçekleşecek. Şehrimizdeki üniversitelerin Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerindeki akademisyenlerin yürütücülüğünde düzenlenen bir çok atölyede öğrenciler ve Kültür Park kullanıcıları buluşarak “Bu Kentte Mimarlık Var” diyecek. Ayrıca firma temsilcilerinin stantları ile mimarlar sektördeki gelişmeleri yakından görme imkânı olacak.

Ay boyunca Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle planlanan “Açık Kapı Mimarlık Festivali” bünyesinde de Konya’da yer alan ödüllü yapılar ziyaret edilecek. Sille İlkokulu, SOBE, Çatalhöyük Karşılama Merkezi, Kalyon GES SCADA, Tantavi Kültür Merkezi, Koyunoğlu Müzesi, Depo No:4, Konya Devlet Tiyatrosu ve UNESCO Dünya Mirası listesine alınan Beyşehir Eşrefoğlu Camii gezilecek yapılar arasında yer almakta.

7. Konya Mimarlık Festivali’nde yer alan söyleşilerde ise ödüllü mimar Dr. Chen-yu Chiu “İki Kriz Bir Umut: Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşlığı Merkezi” ile dikkat çekiyor. Dr. Enes Uyar ve y. Mimar Enes Aluc’un “Turgut Cansever Düşüncesinde Mimari Dönemlerin Kuruluşu” söyleşisi de Ekim ayında festival takipçileri ile buluşacak.

Mimarlar Odası Konya Şubesi 7. Konya Mimarlık Festivali’ni ise 2 Kasım’da Doç. Dr. Ahmet Gün’ün “Mekansal İşgal ve Dirençlilik Arasında: Filistin’in Mirasını ve Kimliğini Korumak” sergisi ve paneli ile sonlandıracak.

Etiketler

Bir yanıt yazın