İsviçre, Mathon'da yer alan terk edilmiş bir ahır, Office Winhov ve Office Haratori dokunuşuyla bir ofise dönüştürüldü.
Mathon, yapısal doku üzerinde önemli değişiklikler yapılmadan sağlam kalmış bir yerleşme. Yerleşme merkezinde yer alan terk edilmiş ahşap ahır, yıkıldığı takdirde yeri doldurulamayacak bir boşluk bırakacaktı.
Hem ahırın yapısını hem de yerleşmedeki rolünü korumak için yapı, iş amaçlı kullanılan bir mekana dönüştürüldü. Projede uzak örnekler üzerinden gidildi, Japon evleri ise bu örneklerden en belirgin olanı.
Binalar tekil nesnelerin ötesinde -bir sokak, bir bölge, bir topluluk gibi- biçimlendirdikleri kent ortamının bir parçasıdırlar. Binalar, onları kullanan insanlara uyum sağlar: bugün, yarın, her gün ve her yıl. Bu nedenle zamana meydan okuyan, kalıcı yapılara ihtiyacımız var. Sağlamlığı, kullanılabilirliği ve dayanıklılığı sayesinde ayakta duran bu yapılar böylece kompleks, değişken kentsel çevreye gömülürler. Trendler gelip geçicidir, ancak bizler alışılmışın uzun ömürlü gücünü severiz ve günlük hayat kalıcıdır.
Ekibimiz, karmaşık sorunlara getirilen basit çözümlerin zerafetine inanıyor. Düşüncelerimiz ve tasarımlarımız, her zaman mimari ve şehir planlaması ile ilgili çevresel, sosyal ve kültürel boyutları içeriyor. Yapıların uzun ömürlü olması ve bağlanabilirliğinin sağlanması ise, dikkatli bir gözlem, ayarlama ve iyileştirme sürecine bağlı. Bir yandan indirgeme ve sadeliğin, diğer yandan da zenginleştirme ve kapsamlılığın yarattığı kombinasyon binalarımıza ek bir anlam kazandırıyor.
1 Yorum
Ofis adının son harfi ‘v’ imiş, ve İsviçre Mathon’daymış. : )