Ahşap Izgaralı Zemin ile Bölünen “Cooper House”

Ahşap Izgaralı Zemin ile Bölünen “Cooper House”

S2B Studio'nun tasarladığı Cooper House'a eklenen ahşap ızgaralı zemin, gün boyunca değişen doğal bir ışık oyunu yaratıyor.

Fotoğraf: Jay Yang

Tarihi bir binanın bahçesine yerleştirilen Cooper House, S2B Studio’nun kurucu ortakları olan karı-koca tarafından, bir zamanlar fıçı yapan bir zanaatkarın yaşadığı bu alanın tarihine atıfta bulunacak şekilde tasarlanmış.

İki katlı ev, ahşap bir yapı ve zanaatkarlık hissi uyandırmak için tercih edilmiş olan, ağırlıklı olarak ahşap kaplamalardan oluşan doğal bir malzeme paletine sahip. Ofise göre, bu unsurlar aynı zamanda eski ahşap tapınaklardan görsel ipuçlarına sahip.

Fotoğraf: Jay Yang

Cooper House; eğimli bir çatıyla örtülmüş ve büyük, düzenli aralıklarla yerleştirilmiş pencerelerle boşluklandırılmış tuğla bir cepheyle çevrelenmiş. Bu pencereler, ev ve siyah kapılı tuğla duvarla ayrılan caddeyi çerçeveleyerek manzaralar oluşturuyor.

Fotoğraf: Jay Yang

“Tasarım, mütevazı yan eğimli çatısıyla sokağın karakterine saygı göstererek, mahallenin mimari yapısıyla kusursuz bir şekilde bütünleşiyor. Eğimli çatılı ve delikli zeminli iki katlı ahşap yapı, iki katı birbirine bağlayarak, geniş ve ferah bir atmosfer yaratıyor ve yaşamın özünü kutluyor.”

İçeride Cooper House, birbirine bağlı olduğu hissedilmesi amaçlanan bir çalışma ve yaşam alanı karışımına sahip.

Üst katın yarısı, zemin katta yer alan oturma ve yemek odasıyla bağlantı kuran, Afrika iroko ağacından yapılmış yarı açık bir zeminle kaplanmış. Koyu gri kirişler üzerine yerleştirilen bu ahşap çıtalar, gün boyunca değişen doğal bir ışık oyunu yaratıyor.

Fotoğraf: Jay Yang

Mutfak, yemek odasının bir tarafında yer alıyor ve tavanın sona erdiği bu alan, daha kapalı bir alan yaratıyor.

“Bu tasarımın temel amacı, gelişen çalışma ve yaşam ihtiyaçlarına yanıt vermek ve geleneksel-mekansal dinamikleri sorgulamaktı. Pandeminin ardından, çalışma ve yaşam ihtiyaçlarının değişmesiyle birlikte, tasarım iki seviyeyi perforasyonlu bir zeminle bağlayarak geleneksel-mekansal dinamiklere meydan okuyor.”

Ahşap kaplamalar ve marangozluk işleri evin genelinde öne çıkıyor; mutfakta ve yatak odalarında bir duvar boyunca yerden tavana uzanan dolaplar bulunuyor. Ahşap marangozluk işlerinin olmadığı yerlerde, iç mekanın doğal hissini artırmak ve nötr bir arka plan oluşturmak için kaba sıva uygulaması yapılmış.

Fotoğraf: Jay Yang

Özel yapım ahşap bir spiral merdiven üst kata çıkıyor ve burada, çıtalı zemin bölümünün üstünde yer alan geniş bir güneş odası bulunuyor. Bu oda, yüksek pencereler ve “skylight’lar” sayesinde aydınlatılıyor.

Fotoğraf: Jay Yang

Yatak odaları ve yardımcı alanlar, evin delikli zemininden uzakta, kuzeye bakan tarafta yer alıyor. Her yatak odasının kendine ait bir banyosu var; banyo zeminleri ve duvarları, evin geri kalanındaki sıva ile uyumlu gri renkteki karolarla kaplanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın