ALU CEO’su Abramo Manfrotto Terminal Design Showroom’daydı

2009 yılında ürünleri Museum of Modern Art (MoMA) dizayn ve mimarlık kalıcı sergisine seçilen ALU'nun CEO'su Abramo Manfrotto'nun Perakende Günleri'nde vermiş olduğu konferansa katılamayanlar için düzenlenen kahvaltılı sohbet toplantısı yoğun ilgi gördü.

ALU’nun Türkiye distribütörü Terminal, Terminal Design Showroom’da 25 katılımcıyı ağırladı.

Abramo Manfrotto 1 saat boyunca firma ve ürünleri detaylıca tanıtan sunumunu gerçekleştirdi, ardından izleyicilerin sorularını yanıtladı.

ALU, aslında fotoğraf endüstri kökenli bir firma. Her şey Abramo Manfrotto’nun babası Lino Manfrotto’nun kendi ürünü “Autopole”ün New York’ta bir mağazanın vitrininde sunum amaçlı kullanıldığını fark etmesiyle başlamış. Buradan yola çıkılarak Autopole mağaza içi kullanıma adapte edilerek geliştirilmiş ve daha sonra türevleri de tasarlanmış. Böylece 1987’de ALU markası doğmuş. Manfratto, ALU’yu yalnızca üretici bir firma olarak görmüyor, getirdiği yeniliklerle bir perakande kültürü oluşturduğunu düşünüyor. Firmanın 3 ayda bir yayınladığı Mind Magazine’in de bu kültürün eğitici aracı olduğu söylenebilir.

ALU, tasarımlarının basit, yaratıcı ve uzun ömürlü olmasına özen gösteriyor. Öyle ki, tek bir ürünleri birden fazla amaç için kullanılabiliyor. ALU müşterileri arasında giyim, kozmetik, elektronik, otomotivden bankacılık sektörüne kadar birçok dünyaca ünlü marka bulunuyor.

Abramo Manfrotto, Türkiye pazarında daha çok yer edinmeyi hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın