Amsterdam’da 17. Yüzyıl Dokumacı Evinin Çağdaş Bir Eve Dönüşümü

Amsterdam’da 17. Yüzyıl Dokumacı Evinin Çağdaş Bir Eve Dönüşümü

Benthem Crouwel Architects, 1670 yılında dokumacı evi olarak tasarlanan bir yapıyı çağdaş bir aile evine dönüştürdü.

Vijzelgracht Evi, Philips Vingboons tarafından yaklaşık 1670 yılında dokumacı evi olarak tasarlanan ulusal bir miras alanı. Ayakta kalan tahmini seksen dokumacı evinden biri.

Restorasyon ve yenileme, orijinal düzeni korumuş ve mümkün olduğunca orijinal malzemeyi ortaya çıkarmış. Daha sonraki eklemeler kaldırılmış ve kısmen aynı hacim içinde daha yüksek bir standartta yeniden oluşturulmuş.

Dokumacıların ayrılmasından sonra ev, 2008 yılında bina çökene kadar çeşitli şekillerde kullanılmış. Şehir yönetimi tarafından yapının oturulamaz olduğu ilan edilmiş ve 2015 yılında yeni temellerle donatılmış. Benthem Crouwel, zengin tarihi ile evi çağdaş bir aile evine dönüştürdü.

Yüksek standartlı yenileme projesi, hem zanaatkarlığı hem de yeniliği sergileyen çok miktarda teknik ve malzeme içeriyor. Bir dizi değişiklik sayesinde, ev artık gelecek için hem tam donanımlı hem de birçok orijinal detay korunmuş.

20. yüzyılda arka tarafa eklenen depo yapısı yerini bahçeye bırakmış. 1870 yılına tarihlenen deponun yerini alan yeni üç katlı yapı, bu yeni bahçeyle teması artırmış.

Evin orijinal biçimi, yeni düzende ve geriye kalan “izlerde” hala okunaklı kalmış. Büyük ölçüde farklılık gösteren aydınlık odaların her biri kendine has bir karaktere sahip olmuş. Eski düzen bir kez daha ortaya çıkarken hala bozulmamış olan orijinal unsurlar yeni iç mekanda bir yer edinmiş.

Uygulanan renk paleti, çeşitli malzemeleri ve alanları birleştirip iyileştirmiş. Palet, alt kattaki koyu tonlardan çatı katındaki parlak tonlara kadar çeşitlilik gösteriyor.

Ölçülü yeni detaylar, bu eve özel bir karakter kazandırmak için orijinal on yedinci yüzyıl unsurlarıyla birleşmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın