Artistik Perspektif

Fehmi Kızıl’ın mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı eğitiminin yanı sıra meslek etkinlikleri için de bir ders kitabı ve temel başvuru kaynağı olma niteliği taşıyan yeni kitabı “Artistik Perspektif” YEM Yayın tarafından yayımlandı.

Tanıtım Metni:

Prof.Dr. Fehmi Kızıl, özellikle yeni başlayanları düşünerek teknik resim, perspektif, gölge çizimi konusunda 40 yılı aşan deneyimiyle, konuyu son derece kapsamlı, ayrıntılı ancak kolay anlaşılabilir bir yöntemle ele alıyor.

“Bu kitapta, düşüncedeki üçboyutlu şekilleri ikiboyutlu düzlem üzerinde tek gözün gördüğü gibi –merkezi izdüşümle– üçüncü boyutu da ifadelendirecek biçimde, çizgisel olarak görselleştirme ve düzlem üzerine merkezi izdüşüm olan fotoğraftan elemanların gerçek boyutunu ve doğrultu açısının gerçek değerini elde etme konularına yer verilmiştir…”

“Artistik Perspektif”, Türkiye’deki mimarlık ve iç mimarlık eğitiminin temel başvuru kaynaklarından “Mimarlıkta Teknik Resim”in tamamlayıcısı olduğu için, bu iki kitabın birlikte kullanılması okuyucu için daha yararlı olacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın