Askıda Cam Kutulu Ev

Daniel Canda & Asociados, Arjantin'de 1980'lerden kalma bir golf kulübü rezidansının iç mekanını yeniden düzenleyerek ve ikinci katını şerit pencerelerle kapladı.

Buenos Aires’in dışındaki bir banliyöde yer alan Cabin 192, ilk olarak 1980’lerin başında mimar Horacio Iovine tarafından tasarlanmıştı.

Daniel Canda & Asociados, evin alt yarısının çoğunu tutarken iç duvarları kaldırdı ve orijinal üçgen çatısını düz çatıya dönüştürdü. İçinde su deposu bulunan servis kulesi de bırakılarak evin girişini tanımladı.

Fotoğraflar: Albano García

İç mekan, merkezi beton servis çekirdekleri etrafında yeniden düzenlenmiş. Destek birimleri her iki katı bölmek için kullanılmış.

Dış duvarlarda sade bir gri tuğla paleti kullanılırken, iç mekanda beton zeminler ve açık renkli ahşap dolaplar kullanılmış ve bunlara kırmızı renkler eşlik ediyor.

Ofise göre, binanın çevresindeki manzara, yenileme kararlarına büyük ölçüde yön vermiş. Tasarımcılar, “Köklü ağaçların ve komşuların oluşturduğu ortam, yansıma oyunu oluşturan asma cam kutu konseptine ilham verdi” diyor.

Birinci katta iç mekan, banyoyu çevreleyen tek bir beton kaplı merkezi destek çekirdeği etrafında düzenlenmiş. Bu çekirdeğin etrafını bir masa ve yerleşik depolama alanı sarıyor.

Tam karşıda, yükseltilmiş bir beton temelin üzerinde açıkta kalan bir merdiven yer alıyor, gövdesine gömülü bir saksı ve üstünde küçük bir depolama tezgahı var.

Bu iki cilt birinci katı ikiye bölüyor ve her iki tarafta da mutfak, oturma odası, yemek alanı ve şömine bulunuyor.

İkinci kata çıkmak için açıkta bir merdiven yerleştirilmiş ve bu kat da benzer bir şekilde bölünmüş. İki banyoyu çevreleyen merkezi bir destek hacmi, üç yatak odası ve ek bir yaşam alanı bulunuyor.

Alçak gri mobilyalarla döşenmiş, camla kaplı bir güneşlenme odası merdivenin arkasında yer alıyor ve alanın neredeyse tamamı boyunca uzanıyor.

Merdivenlere ve banyolara dik olarak yerleştirilen büyük ahşap depolama üniteleri, ikinci katı dört odaya bölüyor. Üçü yatak odası ve dördüncüsü ise en üst kattaki yaşam alanı olarak hizmet veriyor.

Binanın orijinal beşik çatısı, üst kattaki program için daha fazla alan yaratmak amacıyla düzleştirilmiş ve bu aynı zamanda ofisin binanın çevresine şerit pencereler yerleştirmesine de olanak tanımış.

Alt katta, yeni sürgülü cam kapılar havuz alanına ve verandaya açılırken, yapının orijinal kare pencereleri cephede bırakılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın