Avusturya’da Kemerli Bir Yapı: Kornmarktplatz

Herzog & de Meuron, Bregenz’de neo-barok bir cephenin arkasına uzanan, içinde bir daire ve otel bulunan Kornmarktplatz’ı tamamladı.

Fotoğraflar: Herzog & de Meuron

Avusturya’daki Konstanz Gölü yakınlarındaki bir meydanda bulunan sekiz metre genişliğindeki bina, çatı yangını sonucu harap olan 17. yüzyıldan kalan bir binanın arazisinde bulunuyor.

Herzog & de Meuron’un eski binadan koruyabildiği tek unsur olan tarihi cephesinin arkasında yükselen Kornmarktplatz’ın, beyaz metalle sarılmış beşik tonozlu bir çatısı bulunuyor.

“Duvarlar ve kemerli çatı, beyaz süslemeli açık mavi renkteki mevcut cepheyle renk uyumuna sahip”
Herzog & de Meuron

Beş katlı binanın en üst iki katında üst kattaki merkezi girişiyle kemerli ve çift katlı oturma alanlarını ayıran bir daire yer alıyor.

Bir tarafta meydana ve Constance Gölü’ne bakan bir oturma odası, diğer tarafında ise mutfak ve Pfänder dağına bakan bir terası bulunan yemek alanı bulunuyor.

Geniş camlar, binanın dar kenarlarına yerleştirilmiş yaşam alanları ve otel odalarıyla gölün ve çatıların üzerinden Pfänder’a kesintisiz bir manzara sunuyor. Oturma odasındaki merdiven, çatıdaki dairesel bir boşluktan çatı terasına çıkıyor. Alt kata üç yatak odası, bir ofis, bir banyo ve bir buhar odası yerleştirilmiş.

Kornmarktplatz’ın zemin katında bir otel lobisi bulunuyor. Bu alanlar hareketli duvarlarla ayrılmış ya da binanın derinliği boyunca bir avlunun bahçesinin manzarasını sunmak üzere açık planlı bir şekilde bırakılmış.

Otel odaları birinci ve ikinci katlarda yer alıyor ve bazı odaların mevcut binanın cephesinin arkasına uzanan balkonları bulunuyor.

Herzog & de Meuron’a göre, asıl binanın fonksiyonu birkaç kez değiştirilmiş. Şu anki neo-barok cephe, 20. yüzyılın başlarındaki bankaya ait.

Etiketler

Bir yanıt yazın