Barselona’daki Bir Apartman Dairesinin Yenilenmesi

NeuronaLab, Barselona'daki bir apartman dairesine eklediği kompakt, büyük mavi bir ünite ile ekstra alan ve depolama sağlıyor.

Yenileme, eski bir stüdyo loft olan Poblenou’daki Loft’u ayrı, özel bir çalışma alanına sahip iki yatak odalı bir daireye dönüştürüyor.

Ev sahibi daireyi 10 yıl önce, tek başına yaşarken satın almış. Aile büyüdüğü, pandemi sırasında evden çalışmak zorunda kaldıkları için daha fazla alana ihtiyaç duymaya başlamışlar.

NeuronaLab kurucusu Ana Garcia’nın çözümü, alanı gayri resmi olarak farklı bölgelere ayıran ve bol miktarda depolama alanı sağlayan büyük bir mobilya parçası eklemek olmuş.

Ayrıca, depolama ünitesine yerleştirilmiş bir merdivenle erişilen yeni bir asma kat tasarlayarak loftun yüksek tavanından da yararlanmış. Bu iki müdahale ve eski banyonun taşınmasıyla birlikte daire artık tamamen farklı bir düzene sahip olmuş.

Depolama ünitesinin önündeki alan, açık planlı bir oturma ve yemek alanı haline gelmiş. Arkasında kalan alanda bir yatak odası, çalışma odası ve ikisinin arasında kalmış bir banyo yer alırken asma katta da ikinci bir yatak odası oluşturulmuş.

 

Garcia, alan için iki olası renk şeması geliştirmiş ve sahipleri sonunda pembe yerine maviye karar vermiş.

Loft’un ahşap döşeme tahtalarının sıcak tonlarıyla doğal kontrastı için akuamarin tonu seçilmiş; döşeme tahtaları su bazlı vernikler kullanılarak canlandırılmış.

Preslenmiş, geri dönüştürülmüş selüloz panellerden üretilen bu ünite farklı depolama amaçlarına hizmet ediyor. Buzdolabı-dondurucu ve yiyecek kileri içeriyor, gardrop görevi görüyor ve ütü masası gibi yardımcı eşyalar için yer açıyor.

Her şeyin bir yeri olduğundan emin olmak için düzen dikkatlice planlanmış. “Önerilen dolaplara taşımamız gereken her şeyin bir listesini yaptık ve ihtiyaç duyulan yaklaşık depolama hacmini ölçtük,” diye açıklıyor Garcia.

“NeuronaLab’da, ilk anketlerimiz bir projenin tipik brifinginin çok ötesine geçiyor. Sadece yatak odası sayısını sormuyoruz, aynı zamanda bir müşterinin rutinlerini, yaşam tarzını, kronotipini, misafir alıp almadığını, evde egzersiz yapıp yapmadığını ve ev ofisinin yeni ihtiyaçlarına yanıt vermek için alana nasıl ihtiyaç duyduğunu araştırıyoruz.”

“Ayrıca alanı orantı veya işlevselliğin ötesinde parametrelerden analiz ediyoruz. Çift cepheden giren ışıktaki değişimi gözlemlemek için günün farklı saatlerinde evi ziyaret ediyoruz, çapraz havalandırmayı, kokuları ve ayrıca ortamdan gelen gürültüyü analiz ediyoruz.”

Burada, farklı aydınlatma bölgelerinin ve yüksekliklerinin birleşiminin farklı ev içi aktivitelerin bir arada var olmasına daha rahat izin verdiğine inanıyor.

Malzeme seçimi bu amacı destekliyor. Evdeki hava kalitesini iyileştirmek için Matter Atelier’in seramik karoları da dahil olmak üzere nefes alabilen ve nemi emen ürünler tercih edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın