Barselona’daki Saint Teresa-Ganduxer Koleji’ne Ek Bina

Saint Teresa-Ganduxer Koleji, Barselona'nın eski Sant Gervasi de Cassoles kasabasındaki Carrer de Ganduxer'de bir okul.

Barselona merkezli ofis PichArchitects – Pich-Aguilera tarafından tasarlanan yeni ek yapı ile tüm sınıfların yeniden konumlandırılması, okula ve ders dışı etkinliklere hizmet sağlamak için gerekli altyapıya sahip yeni kapalı spor alanı oluşturulması amaçlanmış. Tarihi değeri, zamanın geçmesi ve çeşitli eğitim reformları nedeniyle okul, yeterli derslik alanı veya aktivite amaçlı kapalı alanlar olmadan bırakılmış.

Mevcut Teresianas Okulu’nun benzersizliği ve önemi ile bir ortamda yeni bir bina tasarlamak zor olmuş. Antoni Gaudí tarafından tasarlanan pavyonun görünürlüğünü etkilemeyecek şekilde arsanın en iyi yerinde projeye yer verilmesine karar verilmiş. Bina, çevredeki binaların yüksekliğine ve mesafesine uygun şekilde mevcut spor salonuna bağlanacak şekilde planlanmış.

Yeni yapının mevcut binaların belirli dokularına sırtını dönmeden modern zamana uygun inşa edilmesine önem verilmiş, bu nedenle sokağa bakan büyük bir kafes ile okula ışık ve aydınlatma elemanları sağlayan dokuma seramik bir cephe kullanılmasına karar verilmiş. Bu çift cidar, pencerelerin ve ihtiyaç duyulan opak elemanların dağıtımında daha fazla özgürlük ve esneklik sağlamış. Pavyonun bodrum katında bir spor alanı oluşturulması gerektiğinden binaya açık bir zemine izin veren asma metal bir yapı eklenmesi önerilmiş.

Sınıflar, bir güneş bacası aracılığıyla her kata ışık alan merkezi bir salonda sıralanmış. İç mekanlar, merkezin katı gereksinimlerine göre maksimum sadelik ile tasarlanmış. Tüm proje minimum klima tüketimi ve iç mekan hava yenilemesi sağlamak üzere planlanmış ve çözüm olarak daha fazla konfor ve ısı transferi sağlayan radyan ısıtma modeli tercih edilmiş.

Binanın konumu, okulun işleyişinin genel olarak yeniden yapılandırılmasına olanak tanıyacak şekilde tasarlanarak yüksek lisans öğrencileri için ayrı bir erişim olanağı sağlanmış, ayrıca okul programlarına veya dini topluluğa müdahale etmeyen ek bir hizmet alanı oluşturulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın