Bartın Irmağı’nın Su Sporları Rotaları Belirleniyor

Bartın Üniversitesi'nin (BARÜ), şehrin turizm potansiyelinin geliştirilmesini hedeflediği projesi kapsamında yaptığı çalışmalarla Bartın Irmağı’nda su sporları rotaları oluşturuluyor.

Bartın Üniversitesi’nin (BARÜ), Bartın Irmağı’nın su sporları ile turizme kazandırılmasını hedeflediği Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Ceyhun’un proje yöneticisi olduğu, Dr. Öğr. Üyesi Sevim Handan Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Cemal Özman ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Hande Uyar Oğuz’un da çalışmalarıyla destek verdiği projede su sporları rotaları belirleniyor.

Bu kapsamda Bartın Irmağı’nda yapılabilecek su sporlarına yönelik potansiyel araştırılarak en uygun alanların belirlenmesi için saha araştırmaları yapılıyor. Bölgede su sporları alanında kamu-özel sektör iş birliğinin gelişmesine öncülük etmesi beklenen projede teknik çalışmalar Kano Federasyonu Rafting Genel Koordinatörü ve Akarsu Güvenlik Uzmanı Gürkan Köse tarafından uzman bir ekiple yürütülüyor.

Bartın Irmağı’nın Çağlayan bölgesinde başlayan çalışmalar Orduyeri ve Yalı bölgelerini de içine alarak Boğaz mevkiine kadar uzanan geniş bir bölgede yapılıyor. Yapılan çalışmalarla yaklaşık 15 kilometrelik bir alan çeşitli kriterler üzerinden değerlendirilip koordinatlarla haritalandırılıyor.

Sürdürülebilir turizm faaliyetleriyle bölgesel kalkınma dinamiklerine katkı sunmaya gayret ettiklerini kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Kamu, üniversite ve sektör iş birliğinde gerçekleştirilen çalışmalarla şehrimizin gelişimine katkı sunuyoruz. Örnek bir proje olarak gördüğümüz bu uygulamalarla alternatif ve sürdürülebilir turizm çeşidi olan ekoturizme yönelik stratejilerimizi adım adım ilerletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak

Etiketler

Bir yanıt yazın