“Basılmamış” Kağıtlar

Japon stüdyo Nendo'nun kağıttan esinlenerek tasarladığı üç boyutlu objeler, kağıdın ana hatlarını tasvir eden çalışmalardan oluşuyor.

Tokyo’da Creation Gallery’de “The Un-printed Material” ismiyle sergilenen, kağıdın farklı bir açı ve bakış açısıyla ele alındığı çalışma, ofis tarafından görsel iletişime ithaf edilmiş.

Ofis, grafik tasarımcıların fikirlerini ifade etmek için çoğunlukla kağıttan yararlandıklarını ve bundan ilham alarak kendilerinin de -daha farklı bir yaklaşımla- kağıttan faydalandıklarını ifade ediyor.

Hem elle, hem 3 boyutlu baskı tekniğiyle hazırlanan, bazıları kenarlarından katlanmış, bazılarıysa yırtılmış izlenimi yaratan tasarımlarda kağıt formu, siyah tellerle yaratılmış.

Tasarımlar galeride üç farklı odada üç farklı temada sergileniyor. Odalardan birinde A1 boyutunda 30 sayfalık posterler yer alırken, birinde kartpostal ölçülerinde buruşturulmuş ya da katlanmış formda parçalar, bir diğerinde ise kağıt torba, süt kartonları, kağıt bardak ve origami figürleri gibi kağıttan yapılan daha küçük nesnelerin tasvir edildiği parçalar yer alıyor.

Tokyo’da, Creation Gallery’deki sergi 17 Kasım’a kadar görülebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın