BAUMIT İnovatif Ürünleri ile İlgili Hedeflerini Paylaştı

BAUMIT, 19 Şubat 2013 tarihinde Divan İstanbul Oteli'nde bir basın toplantısı düzenledi.

BUAMIT Türkiye Genel Müdürü Batuhan Besler’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda 2006 yılından bu yana Türkiye pazarında hizmet gösteren markanın gelişimi, yalıtım sektörü değerlendirmesi, 2013 yenilikleri ve hedefleri konularında bilgiler paylaşıldı.

Türkiye’ye yatırım doğru bir karar

Schmid Industrie Holding Grubu’na ait bir marka olan BAUMIT’in 1988 yılında yaratıldığını ve kısa sürede Avrupa’nın yapı malzemeleri alanında önemli aktörlerden biri haline geldiğini belirten Batuhan Besler, gelişen ve büyüyen Türkiye pazarının marka için önemli pazar olduğunu ifade etti. 2006 yılından bu yana BAUMIT Türkiye’nin göstermiş olduğu gelişimin de bunun doğru bir karar olduğunu gösterdiğini söyledi. “Gebze üretim tesisimizin temeli 2007 yılında atıldı ve tesis 2008’de faaliyete geçti. Toplamda 14 milyon Euro’luk bir yatırımla açılan tesisimiz, yıllık 300 bin ton üretim kapasitesine sahip. Tesisimiz, son derece modern yüksek teknoloji içeren, sektörümüzün en ileri teknolojili tesislerinden birisidir. Ürün gamının gelişmesi ve pazar talebinin de desteklenebilmesi için 2011 yılında kullanıma hazır dekoratif kaplama tesisi devreye alınmıştır. Baumit Türkiye, 2007-2012 yılları arasında cirosunu %238 artırmıştır. Bu çabanın ve başarının arkasında son derece genç ve dinamik 50 kişilik bir ekip bulunuyor” dedi.

Hedefimiz ilk üç

Özellikle içinde bulundukları ısı yalıtım sektörünün inşaat sektöründe hızlı gelişen alanlardan biri olduğu söyleyen Batuhan Besler, 2013 yılında sektörde %20-%25 oranında bir büyüme öngördüklerini; ancak kendi hedeflerinin bunun çok daha üzerinde, yaklaşık %50 oranında bir büyüme olduğunu belirtti. Besler, “2012 sonu itibari ile Marmara Bölgesi’nde yalıtım pazarında ilk 3 marka içinde yer alıyoruz. Beş yıllık projeksiyonumuzda ise hedefimiz, ürün gamımızda bulunan tüm ürünlerde faaliyet bölgemizde ilk 3 içinde yer almaktır. 2017 yılı itibari ile toplamda 100 milyon TL’lik bir ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

“Avrupa’da enerji tasarrufu ve yalıtım bilinci çok daha önceden gelişmiş durumda. Isı yalıtımında en önemli faktörlerden biri yalıtım kalınlığıdır. Avrupa ile bir karşılaştırma yaptığımızda, AB ülkelerindeki ortalama levha kalınlıkları 10-12 cm seviyelerinde iken, Türkiye’de 4-5 cm olduğunu görüyoruz. Bu sebeple bu alanda daha kat edeceğimiz uzun bir yol var. Her ne kadar enerjinin büyük bir kısmının sanayi tesislerinde ya da taşıtlarda harcandığı düşünülse de aslında enerjinin yaklaşık %40’ı konutlarda harcanıyor. Bu enerjinin büyük bir kısmı da ısınma amaçlıdır. Bununla beraber yalıtımsız konutlarda duvarlardan, çatıdan, pencereden enerji kayıpları yaşanmaktadır. Enerji maliyetleri düşünüldüğünde konutlarda harcanan enerjiden tasarruf edilmesi ve yaşanan enerji kayıplarının en aza indirilmesi büyük bir önem kazanmaktadır. Dış cephe ısı yalıtım sistemleri de yalıtım yapmanın en ekonomik yollarından birisidir.

Özellikle toplumun bilinçlendirilmesi çok önemli. Bu sebeple biz de bir yandan ürünlerimizin kalitesini ve arkasındaki tamamlayıcı hizmetleri anlatırken, diğer bir yandan da toplum bilincinin gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bununla ilgili olarak sürekli seminerler ve eğitimler düzenliyoruz. Ayrıca İZODER bünyesinde de faaliyetler göstererek yalıtım sektörüne katkıda bulunuyoruz.”

İnovatif ürünler

Çalışmalarını 8,6 milyon Euro yatırımla 5 ayda tamamlanan İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştiren BAUMIT’in yeni bileşimlerin yaratılması ve mevcut ürünlerin geliştirilmesi konusunda ciddi bir yatırım yaptığını söyledi. “Örneğin, burada ürünler farklı iklim bölmeleri içinde, farklı iklim senaryolarının koşulları altında test edilebilmektedirler. Bu şekilde, 29 farklı Baumit ülkesi için değerli know-how bilgileri elde etmek mümkün olmaktadır. Burada, hem yapı fiziği süreçlerinin simülasyonunu, hem de cepheler üzerinde enerji ölçümleri yapmak mümkün olmaktadır. Örnek olarak yapay güneş ışığı ve 80°C sıcaklık veya günler boyunca yağmur veya üç saatlik kısa bir süre içinde -20°C’ye kadar soğutulabilen mekan havası gibi uygulamalar burada gerçekleştirilebilmektedir.”

Ürün geliştirme ve inovasyon çalışmaları sayesinde Baumit open Sistem, Baumit NanoporTop ve Baumit StarTrack gibi birçok farklı ürünün yaratıldığını belirten BAUMIT Türkiye Genel Müdürü Batuhan Besler, 2013 yılında da hem ısı yalıtım sistemlerini tamamlayan hem de dış cephelerde farklı tasarımlar yaratmaya imkan veren ürünler sunacaklarını kaydetti.

Besler, “2012 yılında Avrupa’nın en geniş dış cephe renk sistemi Life’ı lanse etmiştik. Life renk sistemi, dış cepheler geliştirilen 888 renk alternatifi ile hayalleri gerçeğe dönüştüren bir sistem. Ayrıca Android işlemcili telefon ve tabletler ile ios sistemli i-phone ve i-pad’ler için geliştirilen uygulamaları da mevcut. Bu, özellikle mimarlar ve uygulamacılar için çok önemli bir çalışma.

2013’de yine benzer şekilde yeniliklerimiz mevcut. Renk ve dokuyu birarada sunan Baumit CreativTop yaratıcı bir dış cephe tasarımı için sonsuz olanaklar yaratmaya imkan veriyor. Bir diğer yeni ürünümüz ise Baumit Artline boya serisidir. Farklı efektler yaratılmasını sağlayan ürün grubu, özellikle Baumit CreativTop ile kombine edildiğinde ortaya tasarım cepheler çıkarmak mümkün hale geliyor. Her iki ürün grubumuz da tasarımla farklılaşacak cepheler yaratmak için profesyonellerin beğenisine ve hizmetine sunuluyor. Bu ürünlerimizi 24-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek İstanbul Yapı Fuarı’nda sergiliyor olacağız.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın