Belçika Sahilinde Dikkat Çeken Bir Seyir Terası

Studio MOTO ve MOUTON, Belçika'nın De Panne şehri sahilinde bir seyir terası tasarladı.

Fotoğraflar: Michiel Hendryckx

De Panne şehri sahilindeki yürüyüş şeridinin en batı noktasında inşa edilen seyir terası, yürüyüş yapanlara dinamik bir mekânsal peyzaj deneyimi sunmak üzere inşa edilmiş.

Kulenin zemin planı, 108°’lik bir açıyla birbirine bağlanan merdiven bölümlerinden oluşan bir beşgen şeklinde planlanmış. Seyir terasına erişmek için, yürüyüş yoluna bağlanan merdiven bölümü ufak bir eğimle tasarlanmış. Sahanlıkların dinlenme, dönüş ve izleme noktaları olarak hizmet vermesi düşünülmüş.

Merdiven yapısının tamamı kumsalın ve gelgit sırasında kulenin tabanına kadar ulaşan denizin üzerinde yükseltilmiş. Segmentlerin değişken enine kesitleri, ortaya çıkan kuvvet etkilerine göre uyarlanmış.

Dolgunun altında, halkayı tamamlayan ve onu üç grup kazığa bağlayan T şeklindeki temel kirişleri yerleştirilmiş.

Yapı, kumla eşleşen bir tonda pigmentli betondan yapılmış, kalıplar kalaslarla hazırlanmış. Sahada sorunsuz çalışmayı sağlamak için her bir donatı çubuğu 3 boyutlu olarak çizilmiş.  Seyir terasının temeli, gelgit sırasında su seviyesinin altında kaldığından, uygulama için su geçirmez bir çelik kutu yerleştirilmiş.

Detaylandırmaya gösterilen özel dikkat ve iyi düşünülmüş beton kaplama ile oldukça sert deniz hava koşullarına dayanabilecek bir yapı ortaya çıkarılmış.

Proje, kamusal alanda yenilikçi müdahaleler için kurulmuş bir platform olan WinVorm’un bir parçası olarak uygulamaya geçirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın