Bilgi Mimarlık Öğrencileri ve Mezunları’ndan Çağrı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ve mezunları, fakültenin kurucularından olan İhsan Bilgin'in hiçbir programda ders veremiyor olmasından dolayı kaygılı olduklarını ve üniversiteden açıklama beklediklerini dile getiren bir metin yayınladılar.

“Bizler Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri olarak pandemi sürecinin beraberinde getirdiği bazı imkansızlıklar dahilinde eğitimimize aynı kalitede devam edebilmek ve motivasyonumuzu yitirmemek için elimizden geleni yapıyoruz.

Büyük bir oranda stüdyo ve onun pratikleri üzerinden yürütülen bir bölümde uzaktan eğitim süreci bizler için oldukça yeni bir deneyimken, buna ek olarak teknik ve yönetimsel yetersizliklerle karşılaşmak ne yazık ki bu deneyimi daha da verimsiz hale getiriyor.

Biz öğrencileri zor durumda bırakan asıl önemli konu ise, yakın zamana kadar ders programlarında adını görebildiğimiz ve Bilgi Üniversitesini tercih etmemizde çok büyük etkisi olan, Mimarlık Fakültesi kurucularından ve bu fakültenin en iyi yerlere gelmesi için emek verip bunu gerçekleştirmiş olan ve okula adımımızı attığımız andan beri dersini almayı dört gözle beklediğimiz değerli hocamız İhsan Bilgin’in şu an hiçbir programda ders veremiyor olmasıdır.

İhsan Bilgin hocamızın ders verememesi üzerine kaygılı ve üzgün olduğumuzu; ARCH 351, ARCH 495 ve ARCH 496 kodlu dersleri İhsan Bilgin Hocamızdan almak istediğimizi sizlere iletiyoruz.

Bizler bu fakültenin en büyük değerlerinden olan İhsan Hocamızı kaybetmek istemiyoruz.

Pandemi döneminde “ders günü ve saatine kadar” herhangi bir bilgilendirme yapılmamış olması, biz öğrencilerin baskı altında kalmadan özgür irademizle eğitim alma hakkımızı elimizden almıştır.

Gereğinin yapılmasını ve biz öğrencilerin üniversitenin şu an geçirdiği süreçte gölgede bırakılmamasını, e-posta ve üniversitemizin yapacağı açıklamalar aracılığıyla bilgilendirilmesini Bilgi Üniversitesi Mimarlık öğrencileri olarak talep ediyoruz.”

Bilgi Mimarlık Öğrencileri ve Mezunları

Bildiriye imza ile destek vermek için buradaki formu kullanabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın