Binlerce Varil Kapağıyla Cephe Tasarlamak

Binlerce Varil Kapağıyla Cephe Tasarlamak

Ramos Castellano Arquitectos, renkli ve müzikal bir bina cephesi yaratmak için 2.532 adet geri dönüştürülmüş varil kapağı kullanmış.

The Centro Nacional de Arte, Artesanato e Design (CNAD), Cape Verde’deki São Vicente adasında bulunan bir kültür merkezi. Ramos Castellano Arquitectos’tan Eloisa Ramos ve Moreno Castellano tarafından tasarlanan ek bina, daha önce tarihi bir evin arka bahçesindeki bir kulübenin bulunduğu bir alana yerleşen beş katlı dar bir yapı.

Aslen 19. yüzyıldan kalma kolonyal bir binada yer alan merkez, 1975’teki bağımsızlığından sonra ülke için inşa edilen ilk kültür kurumu olmuş. 2019’da CNAD direktörü, evi yeni bir tasarım alanına dönüştürme isteğiyle Ramos ve Castellano ile birlikte, son teknoloji birleşik bir alan yaratmak için yeni bir binanın yaratılmasına ve mevcut evin restorasyonuna başlamış.

Bodrum kat arşivleri, iki katlı galeriler, üçüncü katta kütüphane, atölye, sanatçı konutları ve ofislerden oluşan 1.068 metrekarelik binanın genişliği sadece yedi metre. Eski ve yeni binaları birbirine bağlayan alan, müze girişi işlevi gören bir kamusal meydan olarak yeniden tasarlanmış.

Yerel zanaatkarları desteklemek için geri dönüştürülmüş malzemeleri ve el yapımı öğeleri bir araya getiren projeleriyle tanınan mimarlık ofisi, 2.532 adet geri dönüştürülmüş, çok renkli varil kapağı kullanarak tüm müzeyi kaplayan bağımsız bir cephe yaratmayı seçmiş.

Varil kapaklarla kapatılan çift katmanlı cephe, binanın iç sıcaklığını kontrol etmek için hava akışını sağlıyor.

Bu, hava koşullarına bağlı olarak kapakların dönmesi için enerji sağlayan fotovoltaik panellerle destekleniyor.

Kapakların renkleri bir müzik notasını temsil edecek şekilde Cape Verdeli besteci ve sanatçı Vasco Martins tarafından kurgulanmış. Sanatçı, binanın görsel kimliğinde kodlanan müzik parçasını yazmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın