Tiyatro Perdesini Andıran Cephesi ile Amare Performans Sanatları Merkezi

NOAHH, JCAU ve NL Architects ile iş birliği içinde Hollanda’nın Lahey kenti için yeni bir performans sanatları merkezi tasarladı.

Lahey Hollanda’da inşa edilen yeni performans sanatları merkezi Amare, Nederlands Dans Theater (NDT), Residentie Orkest, Royal Conservatoire ve Amare Foundation’a ev sahipliği yapıyor. JCAU ve NL Architects ile iş birliği içinde NOAHH tarafından Lahey belediyesi için tasarlanan bina, Lahey’in kültürel kalbinde yer alıyor.

Amare’nin büyük bir bölümü halkın erişimine açık ve bina kullanılabilir yollar için eşi görülmemiş sayıda olasılık sunuyor.

Amare, şehir merkezinin canlılığına ve çok yönlü karakterine önemli bir katma değer sağlıyor. 7/24 etkinliklerin gerçekleştirilebileceği binanın alt katmanları, herkesin özgürce hareket edebileceği, davetkar bir geçit oluşturuyor.

Amare bir “Multiversum” olarak tasarlanmış; büyük binaların arasına yerleştirilmiş sokakları, geçitleri ve meydanları ile davetkar, çok işlevli, canlı bir kültürel ve sosyal alan. Amare’ye yapılan bir ziyaret, kültürel boyutlar arasında gezinme deneyimi sunuyor.

Dört büyük oditoryuma ek olarak, birçok küçük stüdyo bulunmakta. Amare’yi benzersiz kılan şey, öğrencilerin, profesyonellerin ve halkın tek bir binada bir arada gelebilmesi.

Kraliyet Konservatuarı, Residentie Orkest ve NDT alanları arasındaki dahili bağlantılar, anlık etkileşimlere olanak tanıyor.

İkonik ve ritmik bir cepheye sahip olan kompakt bina, cephesindeki “bir dizi tiyatro perdesi”ni andıran geniş geçitleri ile kent dokusuna doğal bir süreklilik sağlıyor.

Müzik stüdyolarının ve arkalarındaki ofis alanlarının dikey pencereleri yerden tavana kadar uzanıyor. Sonuç olarak, sokakla iyi bir görsel teması var ve içeride olup bitenler dışarıdan görünür hale geliyor.

Zengin malzeme ve renk çeşitliliğine sahip olan Amare’de her oditoryumun özel, tanınabilir bir dış yüzeyi var. Dans salonunun kaplaması bambudan yapılmış ve konser salonu altın renkli bir levha ile kaplanmış. Oditoryumları çevreleyen fuayeler uygun bir atmosfere sahip.

Dans salonunda kullanılan hareketli duvar panelleri, dans, konuşma ve opera için değişken bir akustik sağlıyor. Konser salonunun tasarımı ağırlıklı olarak klasik ancak beton duvar kaplamaları ve akustiği düzenleyen altın renkli sürgülü panelleri benzersiz.

Etiketler

Bir yanıt yazın