Bir Oyun Alanı Olarak Ofis: Palazzo Mondadori

CRA, Generali Real Estate ve yayıncı Mondadori Group ile işbirliği yaparak Oscar Niemeyer'in İtalya'daki Palazzo Mondadori'sindeki ofisleri bir Oyun Alanı Çalışma Alanına dönüştürüyor. Proje, tamamen yeniden yapılandırılabilir bir çalışma ortamı yaratmayı amacıyla modern mobilyaların radikal bir şekilde yenilenmesini öneriyor.

CRA-Carlo Ratti Associati, merhum Italo Rota (1953-2024) ve Maestro Technologies ile işbirliği yaparak Generali Real Estate’in sahibi olduğu Milano’daki Palazzo Mondadori için bir yenileme projesi tasarladı.

Oscar Niemeyer’in başyapıtlarından biri olarak kabul edilen bina, ticari ve okul ders kitapları pazarlarında lider İtalyan kitap yayıncısı, dijital ve sosyal medyada önemli bir oyuncu ve dergiler ve perakende alanında önemli bir kurum olan Mondadori Group’un genel merkezine ev sahipliği yapıyor.

CRA’nın tasarımı, işyerinin geleceği için yenilikçi stratejiler sunarken orijinal tasarımı da onurlandırıyor.

Projenin ilk adımında 20.000 metrekareden fazla alan ele alınırken Niemeyer’in Avrupa’daki ana simge yapısının daha geniş bir yenileme programı da bunu takip edecek.

Proje, modern mobilyaların yeniden düşünülmesine yönelik radikal bir yaklaşım ortaya koyuyor.

CRA, gruptan doğan en yeni girişim olan Maestro Technology ile işbirliği yaparak binanın orijinal modüler mobilyalarından 1300’den fazlasını yeniledi.

İsviçreli Üretici USM’nin savaş sonrası klasik mobilyaları dikkatlice sökülüp yeniden monte edilerek ahşap entegre edildi ve yeniden yapılandırılabilir ek modüller oluşturuldu.

Bu müdahaleler, doğayı ofis ortamına sorunsuz bir şekilde dokuyan bitkiler için alan eklemeyi de içeriyor.

“Fransız yönetmen Jacques Tati’nin ‘Playtime’ filminde gösterildiği gibi, inovasyonu ve karşılaşmaları engelleyen eski kabinleri unutun.”

Alan, binanın beş katının tamamında gayri resmi karşılaşmaları teşvik eden masalarla yeniden tasarlandı.

Buna ek olarak, mekanlar arasında daha büyük bir süreklilik hissi yaratmak için yeni şeffaf toplantı odaları kullanıma sunuldu ve insanların çevredeki doğal ortamın tadını çıkarırken hareket etmelerine olanak tanındı.

Mobilya düzeni, doğal ışığı en üst düzeye çıkaracak, sarayın güzelliğini vurgulayacak ve çevredeki parkla daha derin bir uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış.

Palazzo Mondadori, Niemeyer tarafından 1968 ve 1975 yılları arasında tasarlanıp inşa edilmiş.

Ana yapı, peyzaj mimarı Pietro Porcinai tarafından tasarlanan yapay bir gölden çıkan, havada yüzen bir alan yanılsaması yaratan, parabolik kemerlerle desteklenen asma bir cam kutu olan benzersiz bir tasarıma sahip.

CRA, 1970’ler için son teknoloji ürünü olan bina içindeki ofis alanlarını yeniden düşünerek ön plana çıkarmak ve bir kez daha yenilikle doldurmakla görevlendirildi.

Mondadori Group’un ofisleri, CRA’nın çalışma alanlarının gelecekteki tasarımına ilişkin sürekli araştırmasının son halkasını temsil ediyor ve insanlar arasında anlamlı etkileşimleri kolaylaştırmak için alanları uyarlamaya odaklanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın