Bjarke Ingels Group’tan Japonya’nın Sagishima Adası’nda Üç Yeni Tatil Villası

Bjarke Ingels Group’tan Japonya’nın Sagishima Adası’nda Üç Yeni Tatil Villası

BIG, Japonya'nın Sagishima adasında üç tatil villasından oluşan Not A Hotel Setouchi isimli bir proje tasarladı.

Avlular etrafında düzenlenen ve geniş kiremitli çatılarla inşa edilen üç yuvarlak yapı, konaklama markası Not A Hotel ile işbirliği içinde oluşturuluyor.

BIG, her bir yapıyı çevredeki ormanlık alanın içine yerleştirilmiş ve peyzajın içinden geçen bir yol ağına bağlanmış şekilde projelendirmiş.

“Geleneksel Danimarka modern mimarisi aslında geleneksel Japon mimarisinden çok besleniyor. Danimarka ve Japon kültürü arasında çok verimli bir diyalog var ve elbette Sagishima adasındaki Not a Hotel ile bu diyaloğu devam ettirmek ve geleceğe taşımak için çok heyecanlıyız.” 

Bjarke Ingels

Projeyle ilgili ayrıntılar bu yıl içinde açıklanacak, ancak görseller her villanın iç mekanları gölgeleyen büyük çatı çıkıntılarına sahip olacağını gösteriyor.

İç mekanlar, Seto Inland ve Sagi Adası olarak bilinen Sagishima’daki yeşilliklere bakan geniş cam cepheler ve verandalarla ön plana çıkacak.

Not A Hotel Setouchi’nin iç mekanlarında dokulu, yekpare duvarlar, ahşap tavanlar ve taş ile döşenmiş zeminler göze çarpıyor.

Projede ayrıca odalar arasında bir mutfak ve yemek alanının yanı sıra sonsuzluk havuzlarının uzanacağı gömme oturma alanları da yer alıyor.

Projede ayrıca okyanusa ve yakındaki dağlara bakan manzaralı yatak odalarının da yer alması planlanıyor.

Villalarda rahat bir sauna ve bir ateş çukuru etrafında düzenlenmiş ortak oturma alanı sunan taş döşeli avlular da bulunacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın