Stuttgart Üniversitesi'nden Achim Menges ve Jan Knippers önderliğindeki ekibin tasarladığı, böcek kanadının yapısı araştırılarak geliştirilen strüktür, robotlar tarafından üretilmiş.
Londra’daki Victoria ve Albert Müzesi’nde Stuttgart Üniversitesi’nden bir grup mimar ve mühendis, robotik bir üretim süreci kullanarak geçici bir strüktür inşa ettiler. Projenin mimarları, Almanya’da parametrik tasarımla ilgili uzun yıllardır önemli araştırmalar yürüten Achim Menges ile yine aynı üniversitede doktorasına devan eden Moritz Dörstelmann.
Yerleştirmenin mühendisleri ise Jan Knippers (strüktür mühendisi) ve Thomas Auer (iklim mühendisi). Proje yeni gelişen robotik teknolojilerin mimari tasarıma ve mühendisliğe olan etkisini araştırıyor.
Strüktür doğadaki hafif yapı prensiplerini kullanıyor. Tasarımda böceklerin kabuksu ön kanatlarındaki (elitra) ağ sistemi incelenmiş. Cam ve karbonfiberden örtünün her bir birimi tasarım ekibinin geliştirdiği robotik sarma tekniği ile üretilmiş.
İlerleyen günlerde yeni parçalar eklenecek olan üst örtüye birimlerin nasıl ve nereden ekleneceği ise ziyaretçilerden alınan veri ile belirlenecek. Strüktürdeki sensörler ziyaretçilerin pavyonu nasıl ikame ettiklerini ve strüktürün davranışlarını kayıt altına alarak örtünün nasıl büyümesi gerektiğine dair bilgi verecek.
Menges ve Knippers Stuttgart Üniversitesi’nde biomimikri, robotik fabrikasyon ve yeni malzemeler konusunda araştırma yapan enstitüsünün başındaki isimler. Alandaki öncü ekiplerden olan ekibin İngiltere’deki ilk büyük işleri olan proje 6 Kasım 2016 tarihine kadar Victoria ve Albert Müzesi’nde görülebilir.
Creating the Elytra Filament Pavilion from Victoria and Albert Museum on Vimeo.