Brandalism, Paris’teki Reklam Panolarını “İnce İnce Giydirdi”

Kendilerini Paris İklim Konferansı'nın resmi olmayan ortağı olarak tanıtan Brandalism'in Paris'teki 600 reklam panosunu, kendi ilanları ile değiştirerek yaptığı eylem oldukça büyük ses getirdi.

Temelleri Temmuz 2012’de Birleşik Krallık’ta atılan Brandalism, dünya tarihindeki en büyük anti-reklam kampanyası olarak anılıyor ve her geçen gün giderek büyüyor.

Ekip, son olarak eylem yeri olarak 21. İklim Konferansı’nın düzenlendiği Paris’i seçtiler. Başta enerji şirketleri, otomobil üreticileri, havayolu şirketleri ve devlet adamlarını hedef alan, her biri ince espiriler ile süslenmiş posterleri, şehrin farklı yerlerine yayılmış 600 reklam panosuna yerleştirdiler.

Son eylemlerini gerçekleştirirken, “İklim konferansları, 20 yılı geride bırakırken küresel emisyonların azalmak yerine giderek arttığını ve konferanslarda iklim değişikliğinin kötü sonuçlarını azaltmak konusunda anlaşmaya varılması gerekirken şirket çıkarlarının hakim olduğunu” düşündüklerini, “yaratıcı bir çevreci temizlik hareketi yapmayı hedeflediklerini” belirtiyorlar.

Detaylı bilgi ve bütün görseller http://www.brandalism.org.uk/ adresinde.

Etiketler

Bir yanıt yazın