Breaking Bad’den Sonra Şehir Müzeye Döndü

Geçen hafta sona eren Breaking Bad dizisinin geçtiği şehir Albequerque turist akınına uğruyor. Dizide geçen mekanlar, ziyaretçilerin en çok ziyaret ettiği yerler...

Dünya çapında ses getiren yapımlar çekildikleri yerlerin görüntüsünü ve yapısını etkiliyor. Tıpkı geçtiğimiz hafta sona eren Breaking Bad’in Amerika’da Albuquerque şehrine yaptığı gibi. 

Kanser hastalığına yakalanan bir kimya öğretmeninin uyuşturucu ticareti yapmasını konu edinen efsanevi dizi Breaking Bad geçtiğimiz hafta sona erdi. Dizi New Mexico yakınlarındaki Albuquerque şehrinde çekiliyordu. Burada yaşayan insanlar dizinin çekilmeye başlamasıyla birlikte eskisinden farklı bir hayat yaşamaya başladılar.

Candy Lady isimli küçük şekerci dükkanının kapanmaya doğru gittiği zamanlar çok geride kaldı. Dükkanın sahibi Debbie Ball görünüş olarak dizide üretilen kristal uyuşturucu maddeye benzer bir şeker yaparak şansını döndürmeyi başardı. Ball Breaking Bad’e şükranlarını sunuyor. Çünkü dizinin çekilmeye başlamasından itibaren Albuquerque bir turizm patlaması yaşadı.

ABQ isimli tur şirketi de Breaking Bad’den kazançlı çıkanlardan. Şirket haftalık olarak dizinin çekildiği mekanları ziyaret etme olanağı sağlayan turlar düzenliyor. ‘Biking Bad’ adı verilen bir bisiklet turuyla beş farklı rota izleyerek diziyi yaşayabiliyorsunuz. Şehirde ‘Bathing Bad’ isminde bir spa salonu da mevcut. Salonun masajları ünlü internet sitesi Firebox’ın satışa çıkardığı en pahalı ikinci ürün olmuş durumda.

62 bölüm boyunca birçok insanı ekranın karşısına kilitleyen dizi şehrin havasını da oldukça değiştirmiş. 

Dizinin diğer bazı önemli mekanları şöyle:

Jesse Pinkman’ın Evi: Dizide Walter White’ın eski öğrencisi olan uyuşturucu satıcısı Jesse karakterinin yaşadığı ev. 

Java Joe’s: İlk sezonda gördüğümüz bu kafe Walt’un Heisenberg takma ismini belirlediği yer.

Grove Cafe & Market: Burası Lydia’nın Walt, Mike ve Todd ile tanışıp buluştuğu kafe.

Saul’un Ofisi: Bu ev şu anda ‘Hooligans’ isminde bir gece kulübüne dönüşmüş durumda. 

Crossroads Motel: ‘Crystal palace’ olarak bilinen bu motel madde bağımlısı seks işçisi Wendy’nin evi. 

Los Pollos Harmanos: Güneydoğuya özgü fast-food yemekler hazırlayan restoranın sahibi Gus Fring. Şehrin en iyi burritosunu burada yiyebileceğiniz söyleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın