Brezilya’nın Tropikal Kıyı Şeridinde “Kum Ev”

Studio MK27 tarafından tasarlanan ev Brezilya'daki sahil bölgesinde, ağaçların arasında neredeyse kayboluyor.

Bahia eyaletinde tropikal ağaçlarla çevrili olan sahil evi, beş kapalı hacmi destekleyen ahşap bir platform üzerinde yükseliyor.

Tüm platform 14 lamine ahşap çerçeve ile desteklenen, okaliptüs ağacından yapılan bir pergola ile kaplı. Üst örtünün geçirgenliği, çevresel durumu oldukça belirsiz hale getirerek, ortak bir gölgelik olabilecek bir şeyi, mimariyi doğa ile uyumlu hale getiren bir tür temel duygusal eğime dönüştürmüş. Gölgelikteki 12 dikdörtgen açıklığın sürekliliği, platform tarafından kucaklanan birkaç ağaç tarafından kesintiye uğratılmasına rağmen mekanlara doğrudan güneş ışığı girmesi sağlanmış.

Güneş ışığı ve yağmur gibi atmosferik etkenler, evi çevreleyen ve sahile kadar tüm alanı kaplayan sayısız ağacın yapraklarının neden olduğu gölgeler tarafından filtrelenmiş.

Ofis iç mekanı yalnızca temel yaşam alanlarını içerecek şekilde en aza indirgemiş. Beş hacmin her biri tek bir kullanıma açık: mutfak, yemek odası, oturma odası, ana yatak odası ve misafir yatak odaları.

Veranda, hacimlerin konumlandırılmasıyla birlikte çeşitli ortak ve özel alanlara çıkan bir dolaşım alanı işlevi görüyor.

Ana yapıdan ayrı olarak, kıyı şeridine daha yakın bir yüzme havuzu konumlandırılmış. Ancak havuz, keskin çizgiler ve dik açılardan ziyade, evle uyumlu olmasını sağlayan daha doğal ve organik bir şekle sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın