Brugge Kentinin Girişi Kökten Değiştirecek Proje

Belçika'nın Brugge kentinin girişini kökten değiştirecek bir proje yürütülüyor. Proje kapsamında ZJA ve BoschSlabbers, kentteki tren istasyonunu ve çevresini yeniden tasarlıyor.

Brugge Belediyesi tarafından görevlendirilen bu ekip, şehre yeşil bir giriş kapısı oluşturmak için önümüzdeki yıllarda istasyonun çevresini değiştirecek. Tasarımın olağanüstü özelliklerinden biri de istasyon meydanının yeşil bir istasyon parkına dönüştürülmesi.

Proje ile, bisikletliler ve yayaların çevre yolunu güvenli bir şekilde geçmeleri için önümüzdeki birkaç yıl içinde Bruges Tren İstasyonu çevresindeki trafik durumunu büyük ölçüde iyileştirmesi bekleniyor. Çember üzerindeki geçiş noktaları, istasyon meydanı ve çevredeki alanlar, Bruges’e açılan bu kapının çekici, güvenli ve keyifli bir ortam haline gelmesi için yeniden geliştirilecek.

Yayalar ve bisikletliler için özenle tasarlanan Vesten Geçidi, çevre yolunun altından geçerek istasyon meydanı ile şehir merkezi arasında doğrudan bağlantı oluşturacak. Bu geçidin tarihi şehir surları ile uyumlu entegrasyonu, istasyon ortamının eşsiz çekim gücünü pekiştirerek şehre açılan bu yenilenmiş giriş kapısının yeşil deneyimine katkıda bulunuyor.

Projenin uygulaması 2024-2027 yılları arasında birkaç farklı aşamada hayata geçirilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın