Bünyamin Derman’ın Tasarladığı İstanbloom Hızla Yükseliyor

Esin Yapı, İstanbloom projesini Zincirlikuyu'da inşa etmeye devam ediyor. Toplamda 150 milyon Dolar'a mal olacak İstanbloom'un kaba inşaatının Temmuz Ayı'nın sonunda tamamlanması planlanıyor.

20 yılı aşkın süredir başarılı birçok projeye imza atan Esin Yapı, 17 Nisan Salı günü Ceylan Intercontinental Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla gayrimenkul sektörü ile Esin Yapı’nın 2011 yılındaki performansını ve 2012’ye yönelik öngörülerini paylaşarak İstanbloom Projesi’nin geldiği noktayı değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin lokomotif taşlarından biri olan gayrimenkul sektörünün yerli ve yabancı tüm yatırımcılar için parlayan bir yıldız haline geldiğini belirten Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman, İstanbul’un finans merkezi Zincirlikuyu’da yapımı sürmekte olan ve şimdiye dek satışlarının yüzde 40’ı gerçekleştirilen İstanbloom’un kaba inşaatının yüzde 80’ninin tamamlandığını ve Temmuz Ayı’nda bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Geri dönüşüme destek veriyoruz…
Projenin Türkiye’nin en akıllı binalarından biri olarak konumlandırıldığına dikkat çeken Fikret Orman; “Bir yapıda kesinlikle olmasına inandığımız tüm alt yapı çalışmalarını içeren yüksek teknoloji ürünü ve Leed’e aday projemizin sonuna kadar arkasında duruyoruz. Biz ihtiyacı kadar tüketen, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiş, doğal ve atık üretmeyen malzemelerin kullanıldığı bir oluşum yarattık. Yeşil bina özelliğine sahip İstanbloom ile geri dönüşüme destek veriyoruz, atık ve yağmur sularının toplanarak tekrar değerlendirilmesini sağlıyoruz” dedi.

İstanbloom projesinde dünya trendlerinin takip edildiğini ifade eden Orman; “Uluslararası temaslarda bulunup farklı fikirler alarak geniş çapta araştırmalar yaptık. Yeşil bina sınıfına girebilmenin en önemli kriterlerinin arasında olan atık maliyetlerinin yüzde 50-90 arasında azaltılması, yüzde 30 oranında su tasarrufunun sağlanması ve

CO2 salınımının yüzde 35 azaltılması gibi koşulları titizlikle yerine getirdik. İstabloom ile inşaat sektöründe örnek bir model yaratmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Toplantının devamında söz alan İstanbloom Projesi’nin Mimarı Bünyamin Derman ise “İstanbloom bir yaşam projesidir. İçerisinde sürekli hareketi barındıran dinamikler olduğu kadar dinginliği ve sadeliği ile konforlu bir yaşam alanı da oluşturmaktadır. Her mimar yapısını kullanıcıları için tasarlarken onların konforunu, endişelerini, ihtiyaçlarını göz önünde bulundurur, gelecek için çeşitli kaygılar güder. Çevre bilinci, yapının kente katkısı, doğaya olan uyumu hem tasarım aşamasında aklındaki sorulardır hem de onun yarınlara olan sorumluluğudur. İstanbloom bu soruların cevaplarının arandığı bir proje olarak doğmuştur” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın