Londralı mimarlık ofisi Bureau de Change, sanatçı Lulu Harrison tarafından midye kabuklarından oluşturulan bir biyomateryal olan Thames Glass'ı kullanarak bir dizi desenli karo üretti.
Central Saint Martin’de Material Futures alanında yüksek lisans yapan Lulu Harrison, zebra midyelerinin öğütülmüş kabuklarını kum ve atık odun külü ile karıştırarak biyo-cam üretti.
Bureau de Change kurucuları Katerina Dionysopoulou ve Billy Mavropoulos bu malzemenin binalar için çevre dostu bir malzeme olarak kullanılıp kullanılamayacağını araştırmak için Harrison birlikte çalışmış. Sonuçta 19. yüzyıldan kalma pişmiş toprak baca çömleklerinden ilham alan desenlere sahip bir dizi dökme cam cephe karosu yaratmışlar.
London Craft Week’te de yer alan Here Design tarafından küratörlüğünde açılan Beautility: How Fusing Beauty and Function Can Change the World Sergisi’nde sonuçları sunmuşlar.
“Bir malzeme olarak cam, sonsuz derecede geri dönüştürülebilir olduğu için zaten sürdürülebilir. Thames Glass, yerel atık malzemeleri kullandığı için daha da sürdürülebilir bir alternatif sunuyor.”
Harrison’ın bu malzeme üzerindeki deneyleri, sürahiler, bardaklar ve vazolar dahil olmak üzere bir dizi üfleme cam kap ile sonuçlanmış.
Dolayısıyla, portföyü karmaşık bir bronz asansör ve mozaik dolgulu bir ev uzantısı içeren Bureau de Change ile yapılan iş birliği, cam sanatçısının bu malzemenin mimari ölçekte nasıl kullanılabileceğini öğrenmesini sağlamış.
Mimarlar, 19. yüzyılın ortalarında şehrin su borularını ve şehrin dekoratif pişmiş toprak baca çömleklerini üreten Royal Doulton’a özenmişler.
Bu konsepte uygun olarak, Bureau de Change, Londra’nın Thames tarafındaki kayıp bar ve hanlarından üçünü yeniden canlandırmak ve her birine benzersiz, aydınlatılmış bir cephe vermek için Thames Glass karoları kullanmak için bir anlatı oluşturmuş.