Bursa’da tarihi eserler ayağa kaldırılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkaran çalışmalar kapsamında projelendirilen İncirli Hamamı'nda restorasyona başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da tarihi mirasın yaşatıldığını belirterek, restorasyonunun tamamlanmasıyla Yıldırım ilçesinin kalbinde her türlü aktivite yapılmasına uygun bir ortamın sağlanmış olacağını söyledi.

Emirsultan dergahı, Yeşil külliyesi, Yıldırım’daki 11 ayrı yerdeki hazireler, Çukurmescit gibi pek çok eserin ayağa kaldırıldığını dile getiren Altepe, şöyle devam etti:

”Yıldırım da tarih anlamında ayağa kaldırılıyor. Burası da aktivite merkezi olacak. Molla Fenari’nin torunu Alaaddin Ali Bey tarafından yaptırılan 520 yaşındaki eser, yeniden gün yüzüne çıkarılıyor. Tek hamam sınıfından olan yapı, belli zamanlarda yangınlar görüp, tekrar tekrar onarımlar yaşamış. Son olarak tütün deposu olarak kullanılmış. 1985 yılından bu yana da hiç dokunulmayan ve sivil mimaride olan yapı 2010 yılında büyükşehir belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Rekonstrüksiyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ayağa kaldırılacak olan mekan, 415 metrekare taban alanına sahip. İki katlı ve üst kısmı iç bahçe olacak ve çevre yapılarla güzel bir proje yapılmış olacak”

İncirli Hamamı’nın, çalışmaların tamamlanmasının ardından kültür merkezi olarak bölgeye hizmet vereceğine değinen Altepe, ”Bu mekan Bursa turizmine, sosyal ve kültürel hayatına değer katacak, Yıldırım’da yaşayan insanların buluşma noktası olacak” ifadesini kullandı.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de bu dönemde tüm tarihi eserlerin ayağa kaldırıldığına dikkati çekerek, ”Büyükşehir ile ilçe belediyemiz el ele, halkımız ve teşkilatımızla gönül birliğiyle hizmetlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”dedi.

Konuşmaların ardından, İncirli Hamamı’nın restorasyon çalışmalarına başlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın