Byró Architekti’den Bahçeye Yerleştirilen Katlanır Cepheli Ahşap Bir Yapı

Byró Architekti’den Bahçeye Yerleştirilen Katlanır Cepheli Ahşap Bir Yapı

Byró Architekti, Prag'da harabe şeklindeki bir kulübenin temellerini kullanarak açılabilir bir duvara ve karartılmış ahşap kaplamaya sahip bir ek bina olan Garden Pavilion'ı tasarladı.

Vltava Nehri yakınlarındaki büyük bir bahçenin sonunda yer alan ek bina, ev sahiplerinin kötü hava koşullarında ve yaz aylarında kalabilecekleri bir kulübe olarak inşa edilmiş.

Yeni projenin eski kulübenin üçe beş metrelik temeline uyum sağlaması planlanmış. Ahşap panjurların arkasına gizlenmiş bir polikarbonat duvar, ev sahiplerinin yağmurdan korunmaları için kapalı bir açık alan sağlarken, manzara ile ilişki kurmak için açılabilmesi de düşünülmüş.

Çelik kablolar, makaralar ve karşı ağırlıklardan oluşan polikarbonat panelin katlanma mekanizması tek bir kişi tarafından yönetilebilecek şekilde tasarlanmış ancak güvenlik nedeniyle, katlanan panelin yalnızca binaya  hızlı erişim sağlayan küçük bir arka kapı ile içeriden açılabilmesi planlanmış.

Kapatıldığında, ahşap panjurların açılabilir polikarbonat duvarı sararak çevredeki karartılmış cepheyle uyum sağlaması istenmiş. Yapının komşu kır evleriyle uyumlu, dayanıklı bir dış cepheye sahip olması için Japon tekniği kullanılarak kömürleştirilmiş karartılmış ahşapla kaplanmış.

Yapının iç tasarımında da benzer şekilde kısıtlı bir malzeme paleti kullanılmış; iç duvarlar sıva ile kaplanmış ve ahşap detaylarla tamamlanmış.

Arka duvarda, sıcak aylarda okumak veya uyumak için küçük bir asma kata çıkan entegre bir merdivene sahip ahşap bir kitaplık tasarlanmış.

Fotovoltaik panellerle yapıya elektrik sağlanırken, tavan penceresi ve özel lomboz penceresi inşa edilerek alanın yeterli derecede doğal ışık alması da sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın