Çatısında Sera Olan Bir Yönetim Binası

Berlin merkezli mimarlık ofisi Kuehn Malvezzi tarafından Almanya’nın Oberhausen şehrinin merkezinde inşa edilen ofis binası, bir kamu idari binasının ve çatı bahçesinin işlevlerini bir araya getirerek her iki tipolojinin özelliklerini sunacak şekilde tasarlanmış.

Tuğla yapının güçlü duruşu ile seranın hassas hafifliği arasındaki zıtlık kullanılarak şehirde önemli bir nokta olan Altmarkt meydanının kentsel bağlamını etkileyen yeni bir kimlik yaratılmış.

Dikey bir bahçe ile meydan çatı bahçesine bağlanmış. Peyzaj mimarlığı ofisi Atelier Le Balto ile işbirliği içinde geliştirilen projede, eski ve yeni peyzaj tipolojilerinin bir kamusal alan olarak bilinçli bir şekilde birleştirilmesi planlanmış.

Ziyaretçiler pazar meydanından ağaçlarla çevrili merdivenlerden ve platformlardan çıkarak şehrin tarihi merkezinin manzarasını izleyebilecekleri çatı katına ulaşıyor.

Haas Architekten ile işbirliği içinde planlanan çatı serasının bir kısmı, Oberhausen merkezli Fraunhofer Çevre, Güvenlik ve Enerji Teknolojisi Enstitüsü tarafından araştırma alanı olarak kullanılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın