Çekya’da Farklı İç Tasarımıyla Dikkat Çeken Bir Doğal Tıp Enstitüsü

Çekya merkezli mimarlık ofisi Fomafatal, Prag'daki yeni Main Point Pankrác binası içerisinde yer alan Doğal Tıp Enstitüsü – Cellularium'un iç mekanını farklı bir yaklaşımla tasarlamış.

Kavisli duvarlar ve iç içe örülmüş eğimli taşıyıcı kolonlarla tanımlanan tasarım, SPA olarak adlandırılan tesislerin eşlik ettiği bir dizi dairesel oda içeriyor. 155 metrekare alana sahip alanın ana kısmı, ayrı soyunma odalarına ek olarak, Fin saunası, kriyosauna ve hava akımı terapisi gibi tedavi yöntemlerinin de bulunduğu bir SPA alanı içeriyor.

Giriş fuayesine, aynı zamanda bekleme odası olarak da hizmet veren ayrı bir dairesel hücre yerleştirilmiş. Tüm duvarların yumuşak şekillendirilmesi nedeniyle tasarım sırasında yüzeylerin ve duvar kaplamalarının sadeliği vurgulanmış. Gün ışığı ile birlikte yüzeylerdeki koyu tonlar ve pürüzsüz şap, hareketli bir şekilde modellenen alanı önemli ölçüde vurgularken, hemşire bölümü ve doktor muayenehanesi ziyaretçinin dikkatini dağıtmayan yumuşak ışık tonlarında tasarlanmış.

Muayenehanenin dış kabuğu, entegre kapıları olan düz, pürüzsüz bir kaplamaya kademeli olarak katlanan dikey çelik plakalarla donatılmış.

Mimarlık ofisi, degrade şaplı bölmeler üzerine üç ana odanın her birini şeffaf cam çubuklarla kapladığı SPA bölümünde dikey ızgara tasarımını devam ettirmiş

Her bir SPA odası işlevine göre renklendirilerek; ateş (kırmızı) olarak sauna, buz (mavi) olarak kriyosauna ve rüzgar (gri) olarak hava akışı odaları planlanmış.

Aynaların yanında delikli arkadan aydınlatmalı sacdan yapılmış yarım daire biçimli bir sırt kullanılarak, küçük dairesel soyunma odaları yine dikey şeritlerden oluşan bir ızgarayla ışık ve gölge oyunları oluşturulmuş. Uyumlu bir bütün elde etmek için tüm malzemeler iç mekanda diğer modifiye formlarda da tekrarlanmış.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın