Cercle D’Orient’in Cephesine Kurulan İskele Şüphe Uyandırdı

İnci Pastanesi'nin Cercle D'Orient binasındaki yerini 7 Aralık'ta olaylı bir şekilde boşaltmasının ardından artık binada restorasyon çalışmalarının başlaması bekleniyordu.

Bülent Müftüoğlu tarafından dün gece çekilen fotoğraflara bakıldığında binanın cephesine inşaaat iskelesi kurulduğu görülülüyor. Kurulan iskelenin cephe temizliği, restorasyon ya da hangi amaçla kurulduğunu zaman gösterecek.

Grand Pera

Cercile D’Orient ve Emek Sineması’nı içine kapsayan alana yapılacak, Fatih Kesgün tarafından tasarlanan, Grand Pera ismindeki proje geçtiğimiz sene Ocak ayında tanıtılmıştı.

Radikal Gazetesi’nden Elif İnce, projenin detaylarını şu şekilde veriyor:

“Kamer İnşaat’ın ‘Grand Pera’ projesi kapsamında, birinci sınıf tescilli eser olan, 1883’de yapılmış Serkildoryan binası aslına uygun restore edilecek. Serkildoryan’ın arkasında yer alan Emek, İpek ve Rüya sinemaları ise yıkılarak yerlerine 30 metre – yani 10 katlı bir apartmana denk – yükseklikte modern bir bina yapılacak. Bu binanın ilk iki katında dükkân, lokanta ve kafeler olacak. Üstteki iki katta ise 10 sinema salonu, Yeşilçam yıldızlarının balmumu versiyonlarının sergileneceği Madam Tusseaud’s ve bir de ‘sinema müzesi’… En üst katta da ‘Emek Sineması’ olacak. Kamer İnşaat’ın ortağı Levent Eyüpoğlu ve Mimar Fatih Kesgün, bunun için ‘evrensel koruma yöntemlerinden’ moving tekniğinin kullanılacağını, Emek’in tavan ve duvar bezemelerinin hidrolik bir asansörlerle, en üst kata taşınacağını söylüyorlar. Grand Pera’nın toplam bütçesi yaklaşık 30 milyon euro.”

Etiketler

Bir yanıt yazın