Çernobil Mağdurlarına Adanan Anıt Şapel

Spheron Architects, Kuzey Londra'daki Belarus topluluğu için küçük ahşap bir şapel tasarladı. Şapel 1986 Çernobil nükleer felaketinin mağdurları anısına ithaf edilmiş.

Tahta kiremitle kaplanmış dekoratif çatıya sahip şapel Woodside Park’taki Belarus topluluğuna ait kültür merkezinde bulunuyor.

Birleşmiş Milletler raporuna göre, Çernobil nükleer santralindeki patlama, 31 kişinin ölümüne ve Belarus, Ukrayna ve Rusya’da 8.400 kişinin radyasyona maruz kalmasına sebep olmuş.

Spheron Architects yöneticisi Tszwai So, Çernobil nükleer felaketinden sonra geleneksel kiliselerin -terk edilenler de dahil- tasarımlarını incelemek üzere Belarus’ta vakit geçirmiş.

Kırsal kiliselere atıfta bulunan ahşap yapı, kubbe şeklindeki tepe kısmı ve tahta kiremitle kaplı eğimli çatısı ile öne çıkıyor.

69 metrekarelik şapel, zarif bir biçimde kıvrımlanan yan duvarları da dahil olmak üzere geleneksel stillerde çağdaş bir tasarıma sahip.

Kilisenin dikey penceleri ve buzlu camları gün boyunca kiliseye doğal ışığın girmesini sağlarken, yapay ışıklandırmalar da geceleri yapının aydınlanmasını sağlıyor.

40 kişilik topluluk için yeterince geniş olan iç mekan, tarihi simgeleri tasvir eden ahşap süslemelerle dekore edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın