Chancery House, Londra’nın Merkezinde Esnek Bir Çalışma Alanına Dönüştürüldü

Chancery House, Londra’nın Merkezinde Esnek Bir Çalışma Alanına Dönüştürüldü

1885 yılında inşa edilen Chancery House, dMFK Architects tarafından esnek çalışma alanına dönüştürüldü.

Lincoln’s Inn Fields yakınındaki Chancery Lane’de bulunan Chancery House, tarihsel olarak 19. yüzyılda güzel sanat, gümüş ile yapılan eserlerin depolanması ve satışı için kullanılan Silver Vaults’ın bulunduğu binaydı.

Orijinal bina 1885 yılında inşa edilmiş ancak II. Dünya Savaşı sırasında bombalanmış ve 1950’lerde orijinal bodrum mahzenlerinin bazı bölümleri korunarak yeniden inşa edilmiş. dMFK Architects tarafından sofistike bir şekilde yeniden canlandırılan binanın iç mekan tasarımını Kopenhag merkezli Norm Architects tarafından yapılmış. Binaya toplantı odaları, fitness stüdyosu, çatı terası, avlu ve bir kafeye eklenmiş böylece yeni bir esnek çalışma alanına oluşturulmuş.

Yeni ışık kuyuları, zemin kat çalışma alanları, spor salonu ve ortak alanlara doğal günışığı sağlamak amacıyla kullanılmış. Mevcut otopark, biyoçeşitliliği artırmak, yaşam kalitesini yükseltmek ve doğayla bağlantıları güçlendirmek amacıyla peyzajlı, bitkili bir bahçeye dönüştürülmüş. Binanın dış cephesi, en az %60 oranında geri dönüştürülmüş inşaat atığı içeren WasteBasedBricks kullanılarak yeniden kaplanmış.

Norm Architects, iç mekanda doğal ve ham malzemelerden oluşan bir malzeme seçkisi kullanmış. Cephe, kırmızı tuğla, kumtaşı ve betonun kullanımıyla vurgulanmış. Cepheyi sıralayan ve merdiven boşluklarını çepeçevre saran cilalı paslanmaz çelik kaplamalar ise binanın gümüşün satıldığı yeraltı mahzenlerine olan kökenlerine referans yapıyor.

Mimarların ifadesine göre, “Renk ve malzeme seçimleri binanın ötesine uzanır, bilinçli bir şekilde geniş kentsel çevreye referans yaparak sıcaklık, konfor ve dokunsallık hissi uyandırmayı amaçlar.”

Binanın girişi, çelik kaplı bir portal eklenerek güncellenmiş.

Zemin kat, bir karşılama alanı ile programlanmış. Burada, dış cephe kabuğundaki kırmızı tuğlalar, iç mekan basamaklarını, zeminleri ve duvarları oluşturmak üzere uzanıyor.

Rahat oturma alanları zemin katta dağılmış durumda, rahat bir çalışma ortamını teşvik ediyor. Çalışma alanları etrafına yerleştirilen ahşap bölücü elemanlar, hem kapanma hem de açıklık hissini sürdürmeye yardımcı oluyor. Bodrum katta, bir spor salonu ve toplantı alanları, yeni ışık kuyuları aracılığıyla doğal ışığa erişim sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın