Çiçekler nasıl açarsa, Studio Drift'in tasarladığı bu aydınlatmalar öyle açıyor, ve kapanıyor. Shylight, 1 Kasım 2014'ten beri Rijksmuseum'un Philips Kanadı'nda görülebilir.
Çiçeklerin bazı türleri kendini savunmak ve kaynaklarını korumak için geceleri kapanır. Bu son derece gelişmiş doğal mekanizmaya “nyctinasty” denir. Studio Drift de bu durumdan esinlenerek Shylight adını verdiği çiçeklerin o büyüleyici kareografisini yansıtan bir aydınlatma ürünü tasarladı.
Dünyadaki doğal olan her şey insanlar da dahil olmak üzere sürekli bir değişime ve çevresine adaptasyona tabi iken, insan yapımı nesneler statik bir forma sahiptir. Shylight aydınlatma ürünü bu sorudan yola çıkar: Cansız bir nesne karakter ve duyguların değişimini nasıl taklit edebilir? Beş yıllık bir arastırma sürecinden sonra Studio Drift, fikirlerini en iyi ifade edebilecekleri formu keşfetti, bu canlı görünen bir lamba olacaktı: tüm görkemli güzelliğiyle açan ve sonradan geri çekilen bir çiçek gibi.
Shylight, bir dansçı gibi hareket etmesine izin veren birçok ipek katmanından yapıldı. Hareketleri iPhone ya da iPad ile kontrol edilebiliyor. Çok yüksek tavanlı mekanlarda kullanılabiliyor ve 9 metreye kadar düşüş mesafesi var. Birden fazla Shylight kullanılarak kareografiye karar da verilebiliyor.
Shylight movie by Studio Drift (extended version) from Studio DRIFT on Vimeo.