Cihangir Merdivenleri için Beyoğlu Belediyesi’nden Açıklama

Gezi Parkı eylemleri sırasında gökkuşağı renklerine boyanan Cihangir merdivenlerinin belediye tarafından yıkılması tepki çekmişti.

Gezi Parkı eylemleri sırasında gökkuşağı renklerine boyanarak bir sembole dönüşen Cihangir merdivenleri bugün belediye ekiplerince yıkılmaya başlandı. Beyoğlu Belediyesi yaptığı basın açıklamasında yıkılma sebebini merdivenlerin yenilenme çalışması olarak belirtti.

Bölge halkı ve sokak sakinleriyle yapılan istişareler sonucu projelendirilecek olan Salıpazarı yokuşu merdivenlerinin renkli dokusu korunarak yeniden vatandaşların hizmetine sunulacağı ifade edildi.

MERDİVENLERİN RENKLİ DOKUSU KORUNACAK

Su, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz gibi altyapı yenileme projesinin bir parçası olarak Beyoğlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen yol ve kaldırım çalışmaları kapsamında yıkılarak yeniden inşa edileceği açıklanan merdivenlerin yenileme sonrasında renkli dokusunun korunacağı da belirtiliyor.

Üç ay içerisinde tamamlanması öngörülen Salı Pazarı Yokuşu Merdivenleri, mevcut yıpranmış görüntüsünden kurtarılarak, basamakların üst zemini andezit taşı ve renkli ön yüzlerinin yine aynı renklerde seramik kaplama yapılacağı ifade edildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın