Çin’de “Kağıttan Uçak” Temalı Anaokulu

Dika Design, kapsamlı oyun önerileri koleksiyonuna ek olarak, Yunnan'da "kağıttan uçak" ve "uçan hayaller" konseptiyle bir anaokulu tasarladı.

Amorf bir forma, çok parlak renklere sahip yapının cephesinde ayırt edici şekiller ile tepesinde büyük bir kırmızı pervane yer alıyor. Konsept, öğrencileri hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeye teşvik etme fikrinden türemiş.

Okulun öğretme misyonu anaokulunun neşeli ve sanatsal tasarımı ile doğru bir şekilde yansıtılmış. Yapı, canlı tonlarda boyanmış çok çeşitli entegre şekillerle büyük beyaz bir hacim olarak şekilleniyor.

Çocukları karşılayan anaokulunun ana girişi kırmızı kemerlerle, çocukların doğal çevre ile bağlantı kurabileceği balkon alanları ise kalın mavi şeritlerle vurgulanmış. Öğrencilerin dışarıdaki ortamı gözlemleyebilecekleri ve hayal kurabilecekleri çıkıntılı pencereler sarı kareler ve kırmızı çizgilerle çevrelenmiş.

Benzersiz formu ile anaokulu binası ikonik bir yapı olarak ortaya çıkıyor ve bölgenin kentsel peyzajı için bir dönüm noktası haline geliyor.

“Anaokullarını sadece çocuklar için bir okul olarak değil, anlamı olan binalar olarak görüyoruz. Okullar da bir bütün olarak şehrin bir parçasıdır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın