Daha aydınlık ve sağlıklı yaşam alanları için…

Daha sağlıklı iç mekanlar oluşturmak, yapı kulanıcılarının yaşam kalitesini ve konforunu artırmak için VELUX'ün son teknoloji çatı pencerelerini projelerinize dahil etmenizi kolaylaştırdık.

Mimar araçlarımızla sizi destekliyor; projelerinize gün ışığı ve doğal havalandırma çözümleri sunuyoruz. Tasarım Rehberleri, 2D detaylar, 3D kütüphane, Daylight Visualizer ve Proje Destek hizmeti ile çatı altında neler yapabileceğinizi birlikte yeniden düşünelim.

Çatı pencereleri, yapı tasarımında gün ışığı ve doğal havalandırma sağlamanın önemli bir yolu olarak kullanılır. Peki çatı pencerelerinin yapı tasarımına faydaları nelerdir?

1. Isıtma ve Soğutma Maliyetlerini Azaltır: Çatı pencereleri, doğrudan içeriye gün ışığını taşıyarak ısıtma ve soğutma maliyetlerini düşürmeye yardımcı olur. Stratejik olarak yerleştirilen çatı pencereleri, farklı cam teknolojileri ( konfor cam veya 3 cam gibi) ve uygun aksesuarlar (panjur, gölgelik gibi) ile birleştiğinde, yaz-kış oda sıcaklığının istenen seviyede korunmasına katkı sağlar. Baca etkisi ile havalandırma ile soğutmaya katkı sağlar.

Fotoğraf: Adam Mørk 56 Suns Sports Hall, Peter Nussbaumer, Dietrich l Untertrifaller Architekten

2. Yapay Aydınlatma İhtiyacını Azaltır: Çatı pencereleri yaşam ve oyun alanlarını doğal ışıkla aydınlatmak için kullanılabilir ve yapay aydınlatma gereksinimini ortadan kaldırabilir. Çatı katlarını daha aydınlık hale getirerek ofis, çalışma veya okuma odalarını çatı katında keyifli bir alan olarak planlayabilirsiniz. Bu tasarruf aynı zamanda elektrik faturalarına da yansır.

Fotoğraf: Jérémie Souteyrat Naoshima Hall in Honmura, Hiroshi Sambuichi

3. Mekan Algısını İyileştirir: Güneş ışığı, mekanların daha büyük, ferah ve aydınlık algılanmasını sağlar. Doğal ışık, mobilya, duvar rengi ve diğer detay ve dokuları ön plana çıkartır. Bu sayede iç mekanlar daha keyifli ve konforlu hale gelir.

4. Daha Çekici Mekanlar Yaratır: Çatı pencereleri, mekanları daha cazip hale getirir. Potansiyel müşteriler çoğunlukla, aydınlık ve davetkar çözümlere yönelir. Unutmayalım ki çatı penceresi çözümleri, mülk değerini artırır ve daha çekici bir yaşam ve kullanım alanı sunar.

Bu faydaları en üst düzeye çıkarmak için, pencere yönü belirlerken stratejik kararlar vermek, ışık şaftları ile soğuk çatılardan da direkt ışık almak ve ışığı termal konforla dengeleme gibi konular dikkate alınmalıdır. Ek olarak, iyi planlanmış cephe ve çatı pencereleri kurgusu, doğal havalandırma akışı imkanı sağlayarak iç mekan hava kalitesini iyileştirir ve mekanik havalandırma ve soğutma sistemlerine olan bağımlılığı azaltır. Görsel olarak konforlu ve sürdürülebilir alanlar yaratmak için doğal ışığı termal konforla dengelemeyi unutmayın.

VELUX sponsorluğunda hazırlanmıştır.

A: Girne Mah. Girne Cad. No: 119/121 Maltepe – İstanbul
T: 0216 302 54 10
W: www.velux.com.tr 
Etiketler

Bir yanıt yazın