Doğanın İçinde “Asılı” Duran Metal Yapı

Sergey Kuznetsov, Rusya’daki Archstoyanie Festivali için "Russian Quintessential" adlı yeni bir sanat eseri tasarladı. Nikola-Lenivets Sanat Parkı’nda bulunan bu proje, Rus mimarisinin geleceğine ilişkin felsefi yansımalar; yenilikçi mühendislik çözümleri ve modern inşaat teknolojileriyle uygulamaya konmuş.

Festivalin bu yılki teması “Personal”. Sergey Kuznetsov’un projesi profesyonel faaliyetleriyle doğrudan ilgili, mimaride kalite ve yenilik gibi konuları işlemekte. KROST liderliğindeki profesyonellerden oluşan bir ekip, Kuznetsov’un fikrini hayata geçirmesinde yardımcı olmuş.

Ev, 3,5 metre çapında ve 12 metre uzunluğunda “boru” biçiminde yapılmış. Yapının havada “asılı” gibi görünmesi için yamacın kenarına yerleştirilmiş. Bunu oluşturmak için, gemi yapımındaki mühendislik teknikleri kullanılmış. Yapının strüktürü bir geminin gövdesi gibi kaburgalardan oluşuyor ve yaklaşık 12 tonluk bir ağırlık sadece altı cıvata ile dengede tutuluyor.

Projenin ana özelliklerinden biri 4 mm paslanmaz çelik sacdan yapılmış kaplama. Altında da yağmurun sesini yönlendirmek için bir sistem bulunuyor.

İçeride yaşanılabilir- gece kalın, akşam yemeği pişirin ve duş alın. İç mekan ahşap ve metal kullanılarak modern bir tarzda tamamlanmış ve konforlu bir konaklama için gerekli her şeyle donatılmış.

“Nikola-Lenivets doğanın, sanatın ve yeteneğin sihir yarattığı bir yer. Archstoyanie küratörlerine bu inanılmaz heyecan verici sürecin bir parçası olma fırsatı için minnettarım. Bugün Rus mimarisinde mükemmellik olarak kabul edilen şey hakkında bir açıklama yapmak ve ülkemizde yüksek kalitede şeylerin yapılabileceğini göstermek bana ilginç geldi. “Rus Quintessential” projesi böyle doğdu ve meslektaşlarımın tam olarak tasarlandığı biçimde uygulanmasına yardımcı olduğunu söylemeliyim. Umarım bu hikaye bir tür devam alır ve gelecek nesillere de aktarılır.”
Sergey Kuznetsov

Etiketler

Bir yanıt yazın