Doğanın İçinde Rüzgar ve Bulutlarla Yükselen Bir Ev: Casa Attico

Atelier Matteo Arnone tarafından tasarlanan Casa Attico, Brezilya'nın kuzeydoğusundaki São Miguel do Gostoso kıyısında bulunuyor.

Fotoğraflar Federico Cairoli’e aittir.

Morfolojinin etkisi ve rüzgara bağlı konumu, mimarlık ofisinde ve müşteride tamamen yeni bir mimari çözümle ilerleme isteği geliştirmiş. Bu nedenle binanın çekirdeği kum tepelerinden deniz manzarasına bakacak kadar yükseltilip manzara için bir referans noktası haline getirilmiş.

Evin kesitleri ve planları incelendiğinde, Matteo Arnone ekibinin tüm yıl boyunca evin her alanı için nefes aldıran doğal havalandırmayı yakalama isteği anlaşılıyor.

Zemin katta ev, bir rüzgar makinesi gibi şekillendirilirken doğu tarafından rüzgar avlulara girip duvar şekilleri boyunca geometrik olarak dolaşıyor.

Rüzgar gücü bu yolla kırılıyor ve dört simetrik yatak odasının havalandırması sağlanıyor. Kule seviyesinde rüzgar, kule duvarlarının yapısını oluşturan tuğlaların iki katmanı arasında yükselirken cephede doğal bir havalandırma yaratıyor.

Mutfak, zemin katın merkezinden kontrol edilen dört farklı avluya, evin kalbini ve yaşam çekirdeğini oluşturan simetrik alanlara bakıyor. Mutfak, yaşam ve ofis mekanlarına açılan bir daire açıklık ile birinci kata görsel olarak bağlanıyor. Yükseldikçe, uçsuz bucaksız doğanın ortasında, manzarayı seyretmek için küçük bir alan olan son kata kadar izole edilmiş olma hissi daha fazla yaşanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın