Joris Laarman Lab ve MX3D, malzeme, form ve uygulama ilişkisini heykelsi Dragon Bench üzerinden keşfediyor.
Fotoğraflar: Thijs Wolzak, JL, Adriaan de Groot, Friedman Benda Gallery
MX3D tarafından geliştirilen üç boyutlu metal yazıcının ilk heykelsi ürünü Dragon Bench, Joris Laarman Lab tarafından tasarlandı ve yapımı 2014 yılında tamamlandı.
MX3D reçine yazıcısı olarak kullanılan endüstriyel robot, gelişmiş bir kaynak makinesiyle birleştirilerek, destekleyici yapılara gerek kalmadan çelik, paslanmaz çelik, alüminyum, bronz ve bakır gibi metallerle üç boyutlu baskı yapılıyor.
Her seferde az miktarda erimiş metal ekleyerek, çift eğrili üç boyutlu baskı yapılıyor. Robot-kaynak makinesi, farklı yazılımların birlikte kullanılması ile çalışıyor.
Bu çalışmalar, bilgisayar destekli tasarım (CAD) ile doğrudan baskı alabilen kullanıcı dostu bir arayüz geliştirilmesine katkı sağlıyor. Bu yöntemle üç boyutlu baskı yapılmasının hala keşfedilmemiş bir alan olduğu ve bu yöntemin tasarımı ek katmanlardan bağımsız, yeni bir form diline yönlendireceği belirtiliyor. Heykelsi Dragon Bench, bunu keşfediyor. Kendini taşıyan bir yapı için çizgiler birbirleriyle kesişecek şekilde üç boyutlu metal baskı yapılıyor.
Dragon Bench, High Museum of Art (Atlanta, ABD), Groninger Museum (Hollanda) ve National Gallery of Victoria (Melbourne, Avustralya) müzelerinin kalıcı koleksiyonunda yer alıyor.