Dubai Port Davası AYM’ye Taşınıyor

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde, ‘Dubai Port’ olarak da bilinen Dp World Properties Liman İşletmeleri’nin liman ve terminal inşaatı, mahkeme kararına rağmen durdurulmadığı gerekçesiyle çevreciler protesto gösterisi yaptı.

‘Dubai Port Direniş Grubu’ adlı çevreci grubun sözcüsü Numan Gülşah, liman önünde yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 yıldır yürüttükleri hukuk mücadelesi sonunda Kocaeli İdare Mahkemesi’nce 2014 yılında verilen yurütmeyi durdurma kararına rağmen Dubai Port Liman inşaatı hukuk tanımaz idareciler eliyle ısrarla devam ettirildiğini söyledi.

Gülşah, “Yaptığımız ısrarlı mücadele neticesinde köşeye sıkışan idareciler uyduracak bir yalan bulamadıkları için daha önce yargıyı arkadan dolanmak adına bakanlık tarafından iptal edilen 2007 yılındaki ÇED kararına göre işlem tesis ettikleri yalanına sarılmışlardır. Farklı ÇED kararı olamaz. Olması hukuken olanaklı değildir” dedi. Gülşah, “Dubai Port konusunda tesis edilen işlem yedi kocalı Hürmüz’ün hikayesini geçti. Bu nedenle biz Anayasa Mahkemesi’ne gitme kararı aldık” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın