Eames Institute, Kaliforniya’daki 1990’lara Ait Endüstriyel Bir Binayı Yeniledi

40.000 objeye sahip arşivi olan Eames Institute'ün yeni merkezi için Kaliforniya'daki endüstriyel bir bina yenilendi.

Eames mirasını korumaya adanmış bir kuruluş olan ve 2023 yılında kurulan Eames Institute of Infinite Curiosity, tasarımcıların geniş arşivini de içeren dijital ve fiziksel kamu programları aracılığıyla koruyor.

Kurum, yakın zamanda daha önce tıbbi cihaz üretimine adanmış bir binanın kapsamlı yenilenmesini tamamladı.

Aslen 1997 yılında Kaliforniyalı mimar Jim Jennings tarafından tasarlanan bina, ön cephesinde camla kaplı bir lobi bulunan testere dişi şeklinde bir biçime sahip. Lobi, bir otoyolun bağlantı yolları arasında sıkışmış olan arsanın biçimini takip ediyor.

Mekân, başlangıçta modası geçmiş, tuhaf ölçekte ofislere sahipmiş. Jennings’in tasarımının ve binanın tarihinin içsel değerini fark eden Eames Institute’un tasarım ekibi, iç mekânları mimari yapıya daha iyi uyacak şekilde dönüştürmüş. Yenilenen ofis, Ray ve Charles Eames’in tasarım dehasını yansıtırken özellikle Enstitü’nün adını taşıyan vintage mobilyaları sergiliyor.

Yeni ofisler, 255 metrekarelik birinci kat çalışma alanı ve 445 metrekarelik ikinci kat alanını kapsarken arşiv, hediyelik eşya dükkânı ve küçük bir galeri ise binanın geri kalanında yer alıyor.

Tasarım ekibi, bireyler ve gruplar için geniş çalışma noktaları sunan ofisler tasarlamanın yanı sıra hem odaklanma gerektiren bireysel görevler hem de daha sosyal ve iş birliğine dayalı faaliyetler için fırsatlar sunmayı amaçlayan tasarımlar da yapmış.

Mekânda “sayısız” Eames mobilya parçasının yanı sıra, Isamu Noguchi’nin aydınlatmaları, Maharam için Alexander Girard tarafından tasarlanan tekstiller ve MillerKnoll ile vintage Herman Miller mobilyaları yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın